Johan och Herman – äldst och yngst på målvaktscampen

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYR N
Herman Liv.
HOCKEY

Det skiljer 29 år mellan Johan Holmqvist och Herman Liv.

Trots det deltog bägge två på Michael Andreassons och Stefan Perssons målvaktscamp.

– ”Två olika målvaktsgenerationer”, skriver Andreasson på Instagram.

Michael Andreasson och Stefan Persson är två välrenommerade målvaktstränare. Andreasson har precis avslutat en fyra årig sejour i schweiziska Lugano och återfinns till hösten i Almtuna medan Stefan Persson tillhör Spartak Moskva i KHL.

Tillsammans har de i flera års tid anordnat en målvaktscamp sommartid, Goaliemania”, i Ritorps ishall tillsammans med en hel drös av målvakter.

Stor åldersskillnad

Så även den här sommaren.

Med på campen, som hölls mellan den 12–22 juni fanns bland annat KHL-målvakterna målvakt Magnus Hellberg och Markus Svensson.

Men där fanns också veteranen Johan Holmqvist och Herman Liv.

Äldst och yngst på campen.

”Honken” har hunnit bli 39 år och och Herman Liv är tio år.

Förutom dessa fyra målvakter fanns även förstås en hel drös med andra ungdomar, killar som tjejer, unga som lite äldre.

– Det är ingen skillnad, vi kör samma övningar, samma prylar med Johan Holmqvist, Markus Svensson, Magnus Hellberg eller Herman Liv. Exakt samma grejer. Vi gnuggar positioner och kör egentligen endast en övning i fem dagar och bygger på den hela tiden. Det är positioner, positioner och massvis med dialog mellan varandra, berättar Michael Andreasson.

Hyllar ”Honken”

På campen tittade även namnstarka utespelare upp för att peppra alla målvakter med skott. Eller vad sägs om William Karlsson, Tony Mårtensson och Alexander Wennberg.

Målvaktstränaren passar även på att hylla Johan Holmqvist, som för tillfället går klubblös efter att ha lämnat Karlskrona.

– Han kommer och promotar med de yngre, och de bara står och gapar. Han är fantastiskt dukig och det är som (Magnus) Hellberg säger att han håller toppklass i SHL. Det är jäkligt kul att se, säger Andreasson.

ARTIKELN HANDLAR OM