NHL

Hall har hittat klubb – klar för Buffalo

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Free agency-marknadens näst största fisk är fångad.

Förre Hart Trophy-vinnaren Taylor Hall skrev i natt, tämligen, överraskande, på för Buffalo Sabres.

– Vi har redan av de bästa centrarna i Jack Eichel och nu känner vi att vi har en av ligans bästa ytterforwards också, säger general managern Kevyn Adams.

Det har hänt frapperande mycket sedan NHL:s free agency-fönster öppnade i fredag, men några av de tyngsta namnen står i fortfarande utan klubbadress.

I natt blev det dock klart att den mest eftertraktade av de lediga stjärnorna, vid sidan av St. Louis förre lagkapten Alex Pietrangelo, lämnar marknaden.

Taylor Hall skrev på ett ettårskontrakt, värt 8 miljoner dollar – drygt 71 miljoner kronor – med Buffalo Sabres.

Det beskedet överraskade många. Hall, som vann Hart Trophy så sent som 2018, förväntades söka ett långtidskontrakt hos en Stanley Cup-kandidat. Nashville Predators var länge på tapeten, Colorado Avalanche likaså.

Hoppas att han stannar längre

Men den 28-årige kanadensaren – tidigare i Edmonton Oilers, New Jersey Devils och Arizona Coyotes – väljer alltså att ett blott ettårigt engagemang, troligen i väntan på en gynnsammare situation efter nästa säsong, när klubbarna förhoppningsvis har mer ekonomiskt svängrum. Och Sabres å sin sida kan trejda honom mot väldigt mycket värdefullt vid nästa deadline.

– Men bara för att vi börjar med ettårskontrakt ska ingen utgå från att det här bara är en kortvarig deal. Vi hoppas så småningom kunna knyta till oss Taylor för lång tid framöver, säger general managern Kevyn Adams till Buffalo News.

– Vi har redan av de bästa centrarna i Jack Eichel och nu känner vi att vi har en av ligans bästa ytterforwards också.

Vad gäller Alex Pietrangelo tyder det mesta på att han är nära en överenskommelse med Vegas Golden Knights. Det, i sin tur, innebär att de troligen måste trejda bort sin tidigare stjärnback Nate Schmidt. Inget blev dock klart i natt.

Vad gäller de svenskar som finns kvar på marknaden ryktas det att Vancouver gärna vill skriva kontrakt med backen Erik Gustafsson – och flera lag ska vara intresserade av såväl Melker Karlsson som Mattias Janmark.

Om Joakim Nordström, Lucas Wallmark, Carl Söderberg, Christian Folin och Oscar Fantenberg är det dock tyst för närvarande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

25 av 31 klubbar jagar nu stjärnan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Taylor Hall

Buffalo Sabres

Ishockey