NHL

Bäckström stekhet – nådde noteringen rekordsnabbt

Av: 

Felix Tornberg

HOCKEY

Nicklas Bäckström hittar nätet som aldrig förr.

Under söndagen gjorde han sitt tionde NHL-mål denna säsong.

En notering han aldrig tidigare nått så här snabbt.

NHL-säsongen är fortfarande ung. Nicklas Bäckström är inte längre purung, men verkar ändå vara i sitt livs målform.

Under söndagens möte med New Jersey Devils slog han till på nytt för sitt Washington Capitals.

I inledningen av den andra perioden drev han upp pucken och släppte den i sidled till Tom Wilson. Wilson höll i, och hittade sedan en fri Bäckström, som följt med framåt, på den bortre stolpen.

Med målvakten bortspelad kunde svensken enkelt peta pucken i nät. Bäckströms tionde denna säsong.

Ovechkin avgjorde

Detta i sin 21:a match, vilket innebär ett nytt personligt rekord. Svensken har nämligen aldrig gjort tio mål efter så få matcher under hela sin karriär.

Assistkungens personliga rekord i antal mål kom 2009/10. Då slutade målnoteringen på 33, och på 101 poäng totalt. Även det karriärsbästa.

Det blev inga fler mål för svensken denna kväll, trots ett stenhårt stolpskott, men väl tre poäng för hans Capitals. Laget vann med 3–2, efter att Alexander Ovechkin stänkt in det avgörande målet.

Mötet var en retur från gårdagen, och även då lyckades Washington få med sig samtliga poäng. Efter de dubbla förluster ligger nu Devils pyrt till i den östra konferensen.

Mållöst för andra matchen i rad

Lyckligtvis för Devils spelar Buffalo Sabres i samma konferens. Laget ligger än värre till, efter att ha förlorat mot Philadelphia Flyers under söndagen.

Resultatet skrevs till 3–0, och innehöll en assist från svenske Robert Hägg. Siffrorna är exakt de samma som gårdagens resultattavla visade, då lagen också möttes. Sabres får nu resa hem till Buffalo efter att ha gått mållöst under 120 minuter.

Svenskarna i centrum

Även i kvällens tredje 21:00-match blev det en repris på gårdagen. Nashville Predators besegrade Columbus Blue Jackets med 2–1. Under lördagens möte levererade Mattias Ekholm båda Nashvilles mål, och Filip Forsberg assisterade till ett av dem.

Forsberg fick en assist även under söndagens möte, och det fick också Viktor Arvidsson. Med en stenhård puck mot mål hittade han Nick Cousin som vinklade in kvitteringen.

Det var Columbus som satte kvällens första mål, och det var svenske Kevin Stenlund som gjorde det. Målet räckte dock inte, alltså, och Predators knappar in ordentligt på Blue Jackets i den centrala konferensen.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Karlsson i VM – en jackpott för Tre Kronor

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Ishockey

Washington Capitals

New Jersey Devils

Philadelphia Flyers

Viktor Arvidsson

Columbus Blue Jackets