Lehner rasar mot NHL: ”De ljög för oss”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Fler och fler NHL-spelare vaccineras mot covid – men de tvingas även fortsättningsvis leva med stränga restriktioner.

Det får svenske Vegas-stjärnan Robin Lehner att rasa.

– Som bipolär är isolation en av de saker man blir tillsagd att undvika. Någon gång måste vi börja väga in även mental hälsa i det här, säger den 29-årige målvakten.

Det har på grund av pandemin varit en extremt påfrestande säsong för stjärnorna i NHL - framför allt utanför isen.

De får spela matcher, men inte så mycket mer. Under bortaresor är de i princip isolerade i sina hotellrum – och på hemmaplan är de förbjudna att lämna sina hus och lägenheter för annat än essentiella ärenden.

När fler och fler lag vaccinerades fanns förhoppningar om att åtminstone vissa av restriktionerna skulle komma att lättas, men så ser det inte ut att bli.

”Vi var lovade”

Det är en präktig skandal anser Robin Lehner, svensk målvakt i Golden Knights.

– Vi var lovade att få återgå till någon form av normalitet, men de ljög för oss, rasar han under en presskonferens i hemstaden.

– Först tvingar de oss att ta ett vaccin alla inte nödvändigtvis ville ta. Sedan tvingar de oss att leva med fortsatta restriktioner i alla fall. Det är fruktansvärt upprörande.

Lehner – som genom åren varit öppen med sin kamp mot mental ohälsa och missbruksproblem och hyllats för den öppenheten – menar att restriktionerna utgör en hälsofara i sig.

”Betyder inte att jag mått bra”

– Jag vet att många har det väldigt jobbigt och som bipolär är isolation en av de saker jag blivit tillsagd att undvika. Någon gång måste vi väga in mental hälsa i det här, fortsätter han.

NHL:s argument att man måste avvakta tills alla lag vaccinerats, så inte någon får konkurrensmässiga fördelar, ger Robin inte mycket för.

– Det gör mig galen, för att vara helt uppriktig. Det handlar om människor. Vi är också människor och att lägga större vikt ”konkurrensmässiga fördelar” än vid mänskligt liv är skandalöst, säger han.

– Jag har jag gjort vad jag kunnat för att prestera så bra på isen som möjligt och det har gått bra. Det betyder inte att jag mått bra. Det har varit en kamp. Men jag pratar inte bara om mig själv. Det handlar om oss alla.

Foto: David Becker / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN