Brynäs IF

”Det vore en tragedi för Brynäs”

Börje Salming om Brynäs kval mot HV71

Av: 

Fredrik Andersson

Stig och Börje Salming på en Brynäs-match 2019.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

HOCKEY

2–1 i matcher för Brynäs.

I kväll väntar rond fyra mot HV71.

– Det vore tragiskt om Brynäs åker ur, säger Börje Salming till Sportbladet.

Ångestfyllt är det, kvalet mellan Brynäs och HV71. I kväll, torsdag, väntar den fjärde matchen i kvalserien där Gävle-klubben har 2–1 i matcher. 

Börje Samling, tre år och två SM-guld med Brynäs, är på helspänn – och beklagar sig över situation klubben har satt sig i.

– Det är jävligt tråkigt. Man har spelat i Brynäs i flera år och det vore tragiskt om de åker ur. Därför hoppas jag verkligen de vinner i dag, jag tycker HV också har ett fantastiskt lag, men jag tycker, av de matcherna jag har sett, att de har åkt fram och tillbaka och gjort samma, enkla misstag. Men det är jäkla bra fart och hockey tycker jag, men samtidigt lite misstag, det blir ju det när det går fort också.

Varför tror du Brynäs är i den situation de är i?

– Ja, säg det… jag har inte sett alla matcher så jag kan egentligen inte avgöra det. Men av det jag hört vid sidan om har det inte varit stabilt, det har varit lite dåligt överallt. Det har inte varit stabilt bakåt, om man säger så.

”Är jätterädd för det”

Inför kvalet valde Brynäs att sparka tränarna Peter Andersson och Viktor Stråhle, för att i stället plocka in Josef Boumedienne och Nils Ekman i båset.

– Det är inte roligt när coacherna går och allt sådant, men man måste kanske göra en förändring när det inte går bra. Förhoppningsvis går det bra den här gången, det är bra killar som är där bakom båset, men jag känner dem för lite för att säga om de är jättebra coacher. Det är så i hockeyn, när de väntar på att det ska vända – och så vänder det inte – då måste man göra något, säger Salming.

Om Brynäs trillar ur, vad innebär det?

– Om de trillar ur så tappar de mycket folk och det kan vara svårt att komma tillbaka. Det är det jag är jätterädd för, då blir det så att man inte kommer tillbaka. Det tror jag är det farligaste och därför är det väldigt viktigt att vinna nästa match. De har varit i högstaligan i alla år och sedan kan de plötsligt trilla ur, det vore en tragedi för Brynäs.

Hur slutar matchserien?

– Eftersom jag har Brynäs-hjärta, spelat där i tre år och vunnit två SM-guld så hoppas jag verkligen att de vinner i kväll. I kväll är den viktigaste matchen i hela serien tror jag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Barry Smith blir ny huvudcoach i Djurgården

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF

HV71

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey