Stängs av i fem matcher för huvudtackling

Viklund och Schira straffas

avPatrik Brenning

HOCKEY

Karlskronas Alexander Viklund stängs av i fem matcher och tvingas böta 18 400 kronor för en tackling mot huvudet i matchen mot Örebro.

Luleå Hockeys Craig Schira får i sin tur vila i tre matcher och böta 21 000 kronor för en händelse i mötet med Brynäs.

SHL skrev på fredagsmorgonen på sin hemsida att situationsrummet, efter att ha granskat torsdagens matcher, anmält två spelare till Disciplinnämnden. Det rör sig om Karlskronas Alexander Viklund och Luleås Craig Schira.

Nu meddelar Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd att båda stängs av.

”Tredje man med fart”

Viklund stängs av i fem matcher och tvingas böta 18 400 kronor samtidigt som Schira döms till tre matchers avstängning och böter på 21 000 kronor.

Så beskriver SHL respektive situation:

”Alldeles i inledningen av matchen kommer Örebrospelaren med pucken och jagas av en Karlskronaspelare. Karlskronaspelaren Alexander Viklund kommer då från sidan som tredje man med fart. Viklund kliver in framför Örebrospelaren och träffar honom i huvudet med tacklingen. Spelaren utgick senare skadad.”

”Träffar i huvudet”

”En bit in på första perioden utdelar Luleåspelaren Craig Schira en hopptackling. Med armarna mot kroppen men med en uppåtgående kraft träffar han Brynässpelaren i huvudet. Spelaren blir liggande kvar på isen”, skriver SHL.

Däremot finns ingen anmälan mot Växjös målvakt Joacim Eriksson för sitt uppmärksammade slag med klubban mot Frölundas Christoffer Ehn.

Foto: Bildbyrån
Craig Schira.
ARTIKELN HANDLAR OM