Hyllningen: ”Det är officiellt nu, Nyquist är on fire!”

Publicerad 2024-01-03

NEW YORK. Gustav Nyquist är en hit i Nashville av samma sort som Carrie Underwoods senaste singel.

Den 34-årige skåningen stod för nytt mål och ny assist när Predators nollade Chicago hemma på Broadway i natt – och sammanlagt har han nu producerat nio poäng under en svit a sex matcher.

– Det är såklart kul men det har mycket att göra med att jag spelar med Filip Forsberg och Ryan O’Reilly. Vi hittade kemi på en gång, säger ”Gus” till Sportbladet efter 3-0-segern.

Följ ämnen
NHL

Den var ingen klang- och jubelföreställning, årets första match i Bridgestone Arena mellan Nashville Predators och Chicago Blackhawks.

Gustav Nyquist satte 1-0 i nättaket bakom Arvid Söderblom i ett powerplay efter drygt fem minuter – och det resultatet stod sig sedan till slutet av tredje perioden. 

– Ja, nej, det var nog inte jätteroligt att titta, men det blir lätt så i den här typen av matcher, säger Gustav Nyquist 

– De är bra på att försvara sig och när vi får en tidig ledning blir vi lite timida och vill inte ta några onödiga risker. Men jag tycker vi gör det bra som håller ut och vinner på det sätt vi gör.
Ja, till slut lyckade Ryan O’Reilly – i ytterligare ett powerplay – ända öka på till 2-0, efter förarbetet av Nyquist och Filip Forsberg, och sedan satte Luke Evangelista även en tredje puck i tom kasse i slutet.

Säsongen kan bli hans allra bästa i NHL

– Väldigt skönt att vi får börja året på det sättet. Vi hänger ju på i racet, men det kommer bli kamp ända in till slutet, fortsätter ”Gus”.

Som med sina två poäng var isens kung och överhuvudtaget varit hetare än ettan på Billboards country-lista på slutet. Han har de facto gjort nio poäng under de senaste sex matcherna. Fortsätter det likadant kommer denna tolfte NHL-säsong bli hans allra bästa.

Som tv-kommentatorerna i Nashville utbrast i natt:

”Det är officiellt nu. Nyquist är on fire!”.

– Det har gått bra och det är såklart väldigt roligt, säger han.

– Men det har mycket att göra med att jag bildar kedja med Forsberg och O’Reilly. Vi utvecklade kemi på en gång och kompletterar varandra väldigt väl. Det är dessutom riktigt bra killar, vi har väldigt roligt även utanför isen och det tror jag faktiskt också har betydelse.

I kassen stoppade finländaren Juuse Saros 21 skott och höll säsongens andra nolla.

Gustav Nyquist.