Vancouver föll på nytt efter ledning

Publicerad 2022-10-19

NEW YORK. Det hände igen…

Vancouver tog ledningen med 2-0 även i nattens bortafajt – men lyckades ändå förlora ännu en gång.

– Fast ikväll försökte vi i alla fall vinna. Vi kunde bara inte göra mål, säger coachen Bruce Boudreau efter fjärde raka förlusten.

Redan mot Washington igår natt slog Canucks alla tiders rekord. Ingen annan har någonsin inlett en NHL-säsong med tre raka förluster – efter att ha haft ledning med två eller flera mål.

Och den allt annat än smickrande sviten blev alltså bara längre mot Columbus Blue Jackets i natt.

Bo Horvat gjorde 1-0 efter 7.51, på assist från Elias Pettersson och Oliver Ekman-Larsson – och efter 11.11 prickade samma Pettersson in sitt tredje mål för säsongen, assisterad av Nils Höglander.

Men sedan gick det precis som vanligt. Blue Jackets både reducerade och kvitterade. Visserligen såg nämnde Horvat till att ge gästerna ny ledning i mitten av tredje perioden, men Johnny Gaudreau utjämnade på nytt – och så avgjorde Vladislav Gavrikov på övertid.

Det betyder att canuckerna åtminstone bärgade sin första poäng, men var så säker – den föranledde inget firande.

– Det finns inget jag kan säga åt killarna efter en sån här match. De är arga så det räcker, det märker man på hur klubborna flyger genom omklädningsrummet, säger coachen Bruce Boudreau.

– Men det här var ändå ett framsteg. Vi spelade bra och försökte vinna. Vi kunde bara inte göra mål sista tio minuterna.

Vancouver får en ny chans att bärga säsongens första seger mot Minnesota natten till fredag.

Det är fortsatt tungt – för att inte säga blytungt – även för Anaheim Ducks.

I New Jersey i natt började det bra när Jakob Silfverberg – på läktaren mot New York Rangers igår – smällde in två raka mål i första perioden, det ena efter förarbete av Isac Lundeström.

Men sedan tog Devils över helt, gjorde fyra raka mål och bärgade säsongens första seger.

– Ja, allt skiftade. De fick allt momentum och vi började göra svåra saker istället för rätt saker, säger tvåmålsskytten från Gävle.

Jesper Bratt hade två assist för ett mycket lättat hemmalag.

– Det känns väldigt bra, det får jag erkänna. Det hade varit mycket tungt om vi suttit här igen utan seger, säger lagkaptenen Nico Hischier.

Ett annat Kalifornien-lag som får fortsätta vänta på första segern, och första poängen, är San Jose Sharks.

De hade också ledning efter inledningsperioden i sin bortamatch mot NY Islanders i natt, men det hjälpte inte alls. Så fort hemmalaget höjde intensiteten föll de tillbaka och fick till slut stryk för femte gången i rad.

– Vi är ett mycket skört lag just nu. Vi befinner oss i en ond cirkel och när man väl hamnat där är det mycket svårt att ta sig ur den. Det kommer krävas väldigt hårt jobb, både fysiskt och mentalt, säger coachen David Quinn.

Ottawa Senators sumpade sånär ledning, och chans till första segern, hemma mot Boston de också - men tog sig till sist samman och vann en vild match med 7-5.

Erik Brännström bidrog med en assist och Daniel Alfredsson var uppskattad hedersgäst och hjälpte till med den första, ceremoniella tekningen.

Philadelphia Flyers fortsätter skrälla. De tog tredje raka segern i natt – borta mot självaste Tampa Bay Lightning. Och precis som tidigare tog de sig tillbaka från underläge. Steven Stamkos pangade in två mål under de första fem minuterna i andra perioden, det ena på assist från Victor Hedman, men den tippade jumbon från Pennsylvania åt sig in i matchen och vann till slut med 3-2.

– Vi jobbar hårt och hittar sätt att vinna, konstaterar coachen John Tortorella.

Tappade ledningar tycks vara huvudtemat den här seriestarten – särskilt för lag som har det lite tungt.

Nashville Predators hörde också till syndarna i natt. Tretton minuter in i tredje perioden i hemmamatchen mot LA Kings hade de övertag med 3-1, sedan bland andra Filip Forsberg nätat, men de starka gästerna från Kalifornien kom tillbaka och vann till slut på straffar.