Stjärnan sänktes – när Frölunda vann

Första semifinalmatchen mellan Luleå och Frölunda är spelad och Frölunda satte sig i förarsätet efter att ha vunnit med 6–3.

Men den stora snackisen blev en tackling på Frölundas stjärna, Ryan Lasch.

– Han visste vad han gjorde, hundra procent, säger Ryan Lasch efter matchen i C More.

Följ ämnen i artikeln

Frölunda hamnade i ett tidigt underläge men lyckades ändå vinna den första semifinalsmatchen med 6–3.

Den stora snackisen blev Pontus Andreasson som satte in en tackling på Frölundas stjärnspelare, Ryan Lasch. Andreasson fick en tvåa för interference – medan det var stor ilska från Frölundabåset. Även från experternas håll så kom det kritik.

– Vi måste ju någonstans skydda våra bästa spelare i ligan, oavsett vem det nu är. Jag tror att den här kommer man titta på för den är väldigt onödig, säger C More-experten Staffan Kronwall.

Frölunda utnyttjade överläget och satte 5–2 genom Filip Johansson. Under den efterföljande tekningen rann känslorna över för Mats Rosseli Olsen, som slashade Pontus Andreasson som hämnd – direkt när pucken släpptes.

– Det startar med att du inte visar ut nummer 96 resten av matchen för armbågen i huvudet. Det är därför det startar. Hade han fått matchstraff hade aldrig det här hänt. Det är därför vi går efter honom, det kallas hockey, hör man Ryan Lasch från båset säga till domaren.

Men Frölunda kunde lösa vinsten ändå och där med sätta sig i förarsätet i semifinalsserien.

Lasch kritisk mot Andreasson

Efter matchen så var tacklingssituationen i stort fokus.

– Jag är okej. Det är tråkigt , vi försöker få bort det ur spelet. Han är en bra spelare så han behövde inte göra sådär. Han visste vad han gjorde, hundra procent, säger Ryan Lasch efter matchen.

Huvuddomaren Mikael Nord förklarade varför det inte blev ett större straff.

– Vi kunde inte säga till hundra procent att den tog i huvudet. Regeln säger: Har vi inte ”femma” på armen så får vi inte videokolla det. Vi hade inte en femma på armen. Vi kan inte gå in och laborera med regelboken i detta skede av säsongen. När jag ser den nu så är det en ”singelfemma”, säger Mikael Nord.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!