Utländska medier: "Dahlin går först i draften 2018"

Foto: Bildbyrån
Rasmus Dahlin
HOCKEY

Yngst genom tiderna, målskytt – och hyllad överallt.

Ja, det är inte bara i Sverige som berömmet öser över Rasmus Dahlin efter vinsten mot Danmark.

”Han är Erik Karlsson, fast bättre”, påstår den kanadensiske tv-kanalen TNS.

Rasmus Dahlin är mannen (pojken?) på allas läppar i hockeyvärlden just nu.

16–åringen blev historisk som den yngste JVM–spelaren genom tiderna i 6–1-vinsten mot Danmark på måndagen. Som om inte det var nog hann han dessutom med ett mål och ett assist på vägen.

– Jag har aldrig varit i en NHL-arena tidigare, och att dessutom få spela en match där är som en dröm, sa Dahlin till Sportbladet efter matchen.

Hyllas stort

16–åringen har redan hyllats av flera lagkamrater och experter i Sverige. Men även i utlandet är medierna inte blyga i sina lovord.

”Han är NHL:s hetaste inför draften 2018”, skriver den finländska tidningen Ilta-Sanomat.

”Hans fulla skyddsutrustning gör honom enklare att identifiera, men det är en bra sak, för alla kommer vilja se vad just han kan göra”, skriver den kanadensiska sajten Sportsnet.

Och fler kanadensiska medier än så hänger på.

"Hajpen just nu påstår att han är Erik Karlsson, fast bättre”, ska den kanadensiska tv-kanalen TNS ha sagt enligt Viasats reporter Jonatan Lindquists Twitter.

”Går först i draften 2018”

Även i sociala medier verkar många imponerade.

”Holy cow, hur är Dahlin en back med dessa skickligheter? Och han är BARA 16 år gammal?!”, skriver den kanadensiske journalisten Devon Heinen på sin Twitter.

”Det är vackert att se Rasmus Dahlin, han går först i draften 2018. Han är 16 år, men det ser ut som att han har spelat 16 år i försvaret”, skriver en annan Twitter–användare.

”Svenska försvararen Rasmus Dahlin är VÄLDIGT imponerande, så lugn och kontrollerad med pucken. Spelar i SHL vid 16 års ålder”, skriver en annan.

ARTIKELN HANDLAR OM