Conny: ”Jag ber om ursäkt”

Foto: TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

AIK är vinnare igen efter att man besegrat favoritmotståndet Västervik med 4–3 efter förlängning.

Något de ska tacka Conny Strömberg för – enligt honom själv.

– Det är mitt fel, jag ber om ursäkt. Det är inte acceptabelt från min sida, säger han.

När AIK vann den allsvenska premiären mot Västervik med 3–1 var det inte mycket som talade för att det skulle vara bortalaget som låg trea i tabellen samtidigt som AIK skulle få kämpa under topp åtta-strecket när lagen återsågs på Hovet för den 27:e omgången.

Men efter att en svag inledning eskalerat i en formsvacka med fem förluster på de sex senaste matcherna var det precis den verkligheten som gällde för AIK-spelarna i kväll.

”Tröttnade på att passa vid 41 års ålder”

Tur då att Västervik verkar vara AIK:s favoritmotstånd i årets hockeyallsvenska. På Hovet kom lagets tredje raka seger mot tabelltrean. Men det var en lång väg dit – och det mesta kom att handla om Västerviks Conny Strömberg.

För efter att lagen gjort varsitt mål i de inledande två perioderna klev 41-åringen in i händelsernas centrum. I spel fyra mot fyra kom Strömberg loss i en kontring och förvaltade det läget på bästa sätt.

– Jag passar 99 procent av gångerna så vid 41 års ålder tröttnade jag på det och tänkte att jag smäller upp den högt över stöten. Den brukar gå på knoppen så det var roligt att den gick in den här gången, säger han.

Men hjälterollen förbyttes snabbt i något helt annat.

I nästa byte Strömberg gjorde fick han se Jens Jakobs sätta 2–2. En uppretad Strömberg slet i AIK-firandet av hjälmen på Christian Sandberg och fick två minuters utvisning och bara 36 sekunder senare satte samme Sandberg 3–2 för AIK.

”Tar på mig förlusten”

– Jag får en tackling av Sandberg när jag inte ens har pucken och ger tillbaka lite grann. Det är inte bra för laget, jag tänkte bara på mig själv där – det var egoistiskt och värdelöst, säger Strömberg.

Nu fick dock Västervik och Strömberg en chans till att ordna en seger sedan Jörgen Karterud kvitterat matchen i spel sex mot fem med 1,27 kvar på klockan.

Men i spel tre mot tre avgjorde Oscar Steen för AIK – efter en ny miss av Strömberg.

– Jag ser Mitch (Wahl) helt fri framför mål och ska lägga en backhandflipp men den tar längst ut på skridskon på deras spelare och de vänder i en två mot etta och de avgör, säger Västerviksforwarden som var ordentligt självkritisk.

– Jag sa till grabbarna att jag får ta på mig förlusten. Vi kunde vunnit och nu blir jag värsta syndabocken i stället så vi får se om jag får spela nästa match, säger han.

”Två vunna poäng”

I AIK-lägret var man mer nöjda över att ha tagit två poäng än missnöjda över att ha tappat en i slutminuterna. Segern var den första på fyra matcher.

– Det är två vunna poäng, definitivt ett fall framåt. Alla jobbar oerhört hårt därute och det kändes som en väldigt viktig seger, säger Christian Sandberg som dock tonar ner matchen i matchen med Conny Strömberg.

– Nej det var bara lite kamp på isen, lite känslor. Som hockeyspelare vill man alltid vinna varje kamp.

ARTIKELN HANDLAR OM