Klingberg rycker i backarnas poängliga

avPer Bjurman

NEW YORK. John Klingberg och hans Dallas verkar trivas i New York.

De följde upp straffsegern över Rangers i förrgår med en 5-2-knock mot starka Islanders i natt – och ”Burger” själv gjorde tack vare två assist ett ryck i toppen av backarnas poängliga.

– Jag har ju min offensiv, så poängen kommer. Men jag spelar bra över hela banan och är överhuvudtaget väldigt nöjd just nu, säger han till Sportbladet.

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
John Klingberg stod för två assist när hans Dallas besegrade NY Islanders med 5–2

Stjärnorna från Texas befinner sig i det julglittrande New York hela veckan och det verkar som sagt göra dem gott.

– Ja, vi har spelat jäkligt bra i de här två matcherna, säger John Klingberg när vi talar med honom efter segern mot Islanders i i Barclays Center i Brooklyn.

– Till skillnad från mot Rangers utnyttjade vi vårt övertag ikväll också, vi fick utdelning på chanserna. Det känns riktigt bra nu. 

”Ett av ligans bästa lag”

Med de två segrarna i östkustmetropolen tränger sig laget upp på en av wild card-plasterna i den västra tabellen, men de senaste dygnen insatser indikerar att de nog egentligen borde befinna sig högre upp.

– Det tycker vi också, ser man till vad vi har på papperet är vi ett av ligans bästa lag, fortsätter ”Burger”.

– Men vi har en ny coach, ett nytt system och en hel del nya spelare i truppen. Då tar det sin tid att få till det. Men under förra roadtrippen för några veckor sedan tycker jag något hände och nu är vi på gång.

Själv har den 25-årige göteborgaren varit på gång hela säsongen och stod för två nya assist i natt. Därmed rycker han i toppen av backarnas poängliga och har nu, med sammanlagt fyra mål och 23 assist, tre poängs marginal ner till Nick Leddy, Drew Doughty och Kris Letang på den delade andraplatsen.

– Jag har ju min offensiv, så poängen kommer. Men jag spelar bra över hela banan och är överhuvudtaget väldigt nöjd just nu, kommenterar han.

Även Mattias Janmark svarade för en assist mot Islanders och finländske målvakten Kari Lehtonen bärgade karriärens 300:e seger.

• • •

I Ottawa var det glatt i natt.

För inte nog med att Senators bröt en fem matcher lång förlustsvit mot New York Rangers.

De tog första hemmasegern – 3-2 – sedan 2 november.

– Vi förtjänade det, för vi har flera gånger under den tunga perioden senaste månaden spelat bra utan att få något med oss, säger coachen Guy Boucher till klubbens hemsida.

Han har själv varit föremål för spekulationer om avsked på slutet, men före Rangers-matchen gjorde general managern Pierre Dorion klart att han har fullt förtroende för sin coach.

– Han stannar här, hette det.. 

Henrik Lundqvist nådde samtidigt milstolpen 20 000 räddningar.

Det är det bara 15 målvakter i hela NHL-historien som gjort tidigare.

• • •

I Detroit föll snön tung under Lucia-kvällen – och det gjorde Red Wings också. 

De hade ledningen mot Boston med 2-1 när bara en och halv minut återstod – bland annat efter ett mål som Tomas Tatar fick sig serverat av Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg – men då kvitterade David Pastrnak.

Sedan hann övertidsperioden inte pågå mer än 35 sekunder förrän Brad Marchand avgjorde tillställningen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM