NHL

Pittsburgh sparkade Michel Therrien

Av: 

Tobias Österberg

HOCKEY

”Vi behövde en annan färdriktning”

Fyra segrar på de senaste tio matcherna och allt längre bort från chansen att spela om Stanley cup-bucklan. Det duger inte i en klubb som Pittsburgh Penguins. Därför får klubbens huvudtränare Michel Therrien se sig om efter ett nytt jobb.

Det hjälpte honom inte att han så sent som 2008 ledde laget till Stanley cup-finalen mot Detroit Red Wings (förlust 2–4 i matcher).

– Vi känner att vi behöver en annan färdriktning. Med 25 matcher kvar att spela i grundserien är vårt mål fortfarande att avsluta starkt ock kvalificera oss för Stanley cup, säger NHL-klubbens general manager Ray Shero.

Crosby missade

Therrien ersätts tills vidare av Dan Bylsma som plockades upp från klubbens farmarlag. Men det gick inte bättre med Bylsma i båset. I måndagskvällens match mot New York Islanders förlorade Penguins med 3–2 efter straffar. Båda Pittsburghs storstjärnor Jevgenij Malkin och Sidney Crosby missade sina straffar. Det gjorde däremot inte Islanders Jeff Tambellini som satte den matchavgörande straffen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL