Linköpings HC

Jämtin nitade Brynäs sportchef

Av: 

AnnaMaria Jansson

HOCKEY

”Han tyckte väl att jag stod i vägen”

Sex raka förluster.

Då kom segern.

Mot serieledarna.

Något som fick Andreas Jämtin att se rött.

– Vi är hungrigare än vi varit på länge, sa Stephen Dixon till Kanal Plus efter den första perioden, och det syntes verkligen.

Det var länge sedan Brynäs spelade så smart, hårt och rakt. Framförallt visade hemmalaget en energi som saknats de senaste matcherna.

Drama i korridoren

Något som verkar ha stört Linköpings Andreas Jämtin, 26. I slutsekunderna drog han på sig en matchstraff, något som uppenbarligen gjorde honom så sur att han kände sig tvingad att ge Brynäs sportchef Michael Sundlöv, 44, en smäll.

– Han tyckte väl att jag stod i vägen, säger Sundlöv till TT.

– Jag frågade honom om han behövde mer plats och då small det, jag kanske får ett blått öga. Men jag har varit med om värre, även om jag tyckte det var onödigt. Han hade väl 700 i puls när han kom av isen så det var väl lite stridens hetta.

Men självklart finns det även en annan bild av bråket.

– Andreas Jämtin säger till mig att han fick ett slag i ansiktet av en Brynäsrepresentant när han gick i spelargången efter matchen, och jag litar på Andreas, säger LHC:s klubbdirektör Mike Helber till corren.se.

Underlägesmål

Vad gäller matchen så tog det nitton minuter innan Juuso Hietanen satte 1-0 med en backhand, men sedan gick det fort. Efter tre minuter i den andra perioden satte Lars Jonsson 2-0 på ett tjusigt direktskott och stackars Mika Noronen fick verkligen inte den inledning han hade kunnat önska i sin debut.

Det blev dessutom värre. I den 25:e minuten spelade Brynäs i numerärt underläge. Och vad händer - jo, Stephen Dixon tar för sig och Noronen schabblar, 3-0.

Sekunderna senare hände något som nästan går till historieböckerna. backmiss i Linköping och Andreas Dackell sätter 4-0.

I samma numerära underläge.

Hlinka ut blödande

Efter det var Linköping aldrig nära. Jaroslav Hlinka fick in 4-1, men glädjen blev kortvarig. Efter mindre än en minut i den tredje perioden drog Andreas Pihl iväg en puck som träffade Hlinka i ansiktet så olyckligt att han tvingades lämna isen blödande.

Med Hlinka borta passade Brynäs på att ta kommandot ännu mer. Både 5-1 genom Daniel Widing och 6-1 genom Ove Molin kom i power play.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköpings HC