Blåst – på fyra miljoner

Av: 

Ha Ab

Stjärnans agent: Han är bedrövad

Fredrik Bremberg är kontraktslös – men elitserieklubbarna vill inte ha poängkungen. ”Jag kan inte säga något om var Fredrik vill spela förrän jag har hört hur han ser på situationen”, säger agenten Joakim Persson.
Fredrik Bremberg är kontraktslös – men elitserieklubbarna vill inte ha poängkungen. ”Jag kan inte säga något om var Fredrik vill spela förrän jag har hört hur han ser på situationen”, säger agenten Joakim Persson.

Fredrik Bremberg, 36, fick sparken av Atlant.

Och det handlar om en mångmiljonsmäll för den förre djurgårdsforwarden.

Nya regler i Ryssland gör att han riskerar att bli blåst på fyra miljoner kronor.

Inför den här säsongen har KHL och spelarfacket tecknat ett nytt avtal som bland annat innehåller regler för hur stor ersättning en sparkad spelare ska få.

Tidigare hade spelaren rätt till två tredjedelar av den återstående lönen.

Avtalet inte officiellt

Enligt det nya avtalet – som fortfarande inte är officiellt – har spelare som kickas före seriestart bara rätt till 25 procent av den totala kontraktssumman.

Enligt uppgifter till Sportbladet var Brembergs kontrakt med Atlant värt runt fem miljoner kronor netto.

Nu får han bara ut en fjärdedel av den summan.

– Jag vill inte kommentera det mer än att det där med 25 procent inte är vad som står i Fredriks personliga avtal, säger Brembergs agent Joakim Persson.

I fredags kväll kom beskedet att Bremberg inte längre var önskvärd i klubben.

– Han är självklart bedrövad. Alla vet att Ryssland inte är som Sverige, men det här kom verkligen som en blixt från klar himmel, säger Persson.

Bänkad – och sparkad

Bremberg fick en bra inledning på försäsongen. Han placerades omgående i en superkedja med Sergej Moziakin och Jan Bulis. Där producerade Bremberg bra med poäng inledningsvis, men han har haft det tyngre på slutet.

Bremberg spelade torsdagens och fredagens träningsmatcher utan att göra poäng. Inför den tredje perioden av fredagsmatchen blev han bänkad. Senare samma kväll fick han order av Atlants klubbledning att söka sig till ett nytt lag.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln