”Han förtjänade att få en smäll”

Publicerad:
Uppdaterad:

Vilt slagsmål - nu väntar avstängningar: Det suger

1 av 2 | Foto: PRESSENS BILD
RALLARSLAGSMÅL Slagskämparna Sheldon Soray och Staffan Kronwall släppte alla hämningar och brakade samman i säsongens tungviktsmatch. Utgången blev att båda skickades till omlädningsrummet med matchstraff.

KARLSTAD

Handskarna flög – och sen var slagsmålet i full gång.

Färjestads NHL-back Sheldon Souray och Djurgårdens Staffan Kronwall stod för omgången slagmål.

Nu väntar avstängning.

– Blir jag avstängd? Det suger, säger Souray efter 4-3-segern mot Djurgården.

Det tog bara 13 minuter innan jättefajten bröt ut.

Souray och Kronwall hade olika syn på varför bråket startade.

-Det var två av deras spelare som attackerade Marcel (Jenni). Det tillåter jag inte, jag ställde upp för honom på samma sätt som jag förväntar mig att mina lagkamrater gör för mig, säger Souray.

- Souray kastade sig in som tredje man när jag gjorde en markering på Jenni, säger Kronwall.

40-tal NHL-fighter

Handskarna rök snabbt och sen var slagväxlingen i full gång. NHL-backen Souray - med ett drygt 40-tal fighter från NHL-rinkarna i bagaget - var den mest aktive.

-Han förtjänade en smäll eftersom han hoppade på min lagkamrat. Jag hann inte tänka utan gick på instinkt och sen såg jag honom utan handskar och då förstod jag att det skulle bli slagsmål, säger Souray.

"Inget att bråka om"

Färjestads kanadensiske back accepterade att han fick lämna isen, men blir surt överraskad när han får klart för sig att han även kommer att missa lördagens match.

-Jag vet att ni inte har samma tolerans när det gäller slagsmål som vi har i NHL, men jag tycker inte det här var så mycket att bråka om.

Hade du koll på att det var Souray som utmanade dig?

-Inte direkt, den första smällen fick jag bak i huvudet. Sen såg jag förstås att det var han, men man kan ju inte lägga sig ner för det. Jag viker inte ner mig, säger Staffan Kronwall.

Blir avstängda

Båda spelarna är automatiskt avstängda nästa match. Dessutom kan det bli tal om ytterligare bestraffningar. Domaren Christer Lärking skriver rapport på händelsen.

- Jag ska fundera lite i bilen och sen ska jag se video, så att jag får händelsen helt klar för mig. Sen är det disciplinnämndens jobb att titta på fallet, säger Lärking.

De är tuffast i elitserien

Patrick Kipler (sport@aftonbladet.se)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN