Lundqvist blir omslagspojke

HOCKEY

"Jag fick en förfrågan och tackade ja direkt"

Här är ännu ett kvitto på hur stor Henrik Lundqvist börjar att bli.

Nu ska han pryda omslaget på dataspelet NHL 2007.

- Det är en ära att få vara med om en sådan här sak, säger New York Rangers målvakt.

Foto: Fotomodell Bara de största namnen får pryda omslaget på det kända tv-spelet. "Det är en ära att få vara med om en sådan här sak", säger Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist karriär har gått spikrakt uppåt, både på isen och vid sidan om.

Som 23-åring kan han stoltsera med att vara dubbel svensk mästare, olympisk mästare, en av kandidaterna till årets målvakt i NHL 2006, utsedd till elitseriens bäste spelare och vid sidan om isen har han fått ett antal utmärkelser för god klädsmak och ett trevligt utseende.

Nu kan han lägga till ytterligare ett bevis på att han kan bli den störste svenske hockeyspelaren genom tiderna. Han ska nämligen bli omslagspojke på EA Sports NHL 2007 - ett av de mer kända tv-spelet för hockeyälskare.

Inget tv-spelsfreak

- Jag fick en förfrågan och tackade ja direkt. Visserligen är jag inte någon tv-spelsfreak. Men det är en ära att få vara med om en sådan här sak. Jag har inte spelat hockeyspel tidigare, men nu får jag väl börja att göra det, säger Henrik Lundqvist.

Jerome Iginla, Joe Sakic och Vincent Lacavalier finns bland Lundqvists föregångare. De svenskar som prytt omslaget är Markus Näslund och Peter Forsberg. Henrik Zetterberg har varit med på omslaget på en elitserie-variant av dataspelet.

Bara de största namnen kommer på tal och Henrik Lundqvist var ett givet val. Han står för framtiden och den nya NHL-generationen.

Förutom att vara fotomodell åt tv-spel ägnar Henrik Lundqvist sig åt hård träning - stenhård träning. Anledningen är att New York Rangers sagt till honom att han måste bli starkare för att orka en hel NHL-säsong.

- Ja, jag måste få mer muskler i benen. Jag skadade mig i slutet av den gångna säsongen och anledningen var att jag var för svag och orkade inte. Kroppen tar för mycket stryk om man inte är riktigt förberedd, säger Henrik Lundqvist.

Specialprogram

Han tränar med Frölundas A-lag och vid sidan av gruppträningen kör han ett eget specialprogram.

- Det är få repetitioner med tunga vikter. Sedan kommer jag också att titta igenom flera av mina Rangersmatcher på video. Då ska jag analysera vad jag gjorde för fel och bli ännu bättre, säger Henrik Lundqvist.

38 A-landskamper

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL