”Nu blir det lättare att träna under uppehållet”

HOCKEY

Södertälje nollade Leksand

Södertälje vann bottenmötet borta mot Leksand med 2–0. SSK-spelarna ville lite mer, utnyttjade numerära överlägen och hade vunnit med större siffror om inte Leksandsmålvakten Tomas Duba storspelat.

– Nu blir det lättare att träna under uppehållet, sade Ulf Taavola.

Sannolikheten att Leksand och Södertälje stöter på varandra i kvalserien är mycket stor, även om Södertälje har en ytterst liten teoretisk chans att ta sig förbi Djurgården. Men då måste SSK vinna de matcher som återstår samtidigt som Djurgården förlorar sina fyra sista matcher.

Förutom Leksands målvakt Tomas Duba och OS-domaren Lars-Johan Ryhed vill nog ingen av spelarna lägga de två första perioderna på minnet. Så långt var matchen ett enda sömnpiller.

– Vi har många spelare skadade och många är slitna. Men jag är besviken på väldigt många spelare att de inte ens ville ta kampen, sade Leksands tränare Curt Lundmark.

I sista perioden inledde Södertälje bra och pepprade Duba i Leksandsmålet med ena skottet efter det andra. Duba stred tappert men när Dragan Umisevic fick bra träff från nära håll i numerärt överläge var också Leksandsmålvakten chanslös.

Hemmaspelarna vaknade till efter målet och bjöd upp till lite kamp och underhållningsvärdet i sista perioden var hyggligt. När Duba fick pusta ut var det Rastislav Stana i SSK-målet som fick jobba. De vita hemmaspelarna snurrade varv efter var runt honom men förmådde inte att skapa de riktigt heta målchanserna och när skotten avlossades passerade de ofta utanför målramen.

I stället för kvittering i slutet avgjorde Per-Åge Skröder i spel fem mot fyra ur liten vinkel för Södertälje.

– Både spelet i numerärt över- och underläge har fungerat relativt bra för oss även om man alltid önskar lite mer effektivitet. Det är dessa detaljer som avgör matcherna. Så har det varit sedan november-uppehållet, sade SSK-tränaren Ulf Taavola.

För båda lagen väntar nu en veckas ledighet innan hårdträningen drar igång. Under uppehållet kommer Södertälje att spela träningsmatcher mot Djurgården och Färjestad medan Leksand möter Frölunda och TPS Åbo.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM