Finska hockeyledare i bilkrasch efter match

Uppdaterad 2018-02-12 | Publicerad 2018-02-11

TT

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

Finlands herrlandslag i ishockey slog Tjeckien med 2–0 i OS-genrepet.

Efter matchen, på väg tillbaka till OS-byn, var flera ledare inblandade i en bilkrasch på motorvägen, rapporterar Ilta-Sanomat.

Alla klarade sig oskadda.

Finland spelar i samma OS-grupp som Tre Kronor, Norge och Tyskland. På söndagen genrepade ”Lejonen” i en träningsmatch mot Tjeckien som spelades i Sydkoreas huvudstad Seoul.

Finland vann med 2–0 efter mål av Jonas Enlund och 18-årige backtalangen Miro Heiskanen samt en hållen nolla av tänkte förstemålvakten Mikko Koskinen, till vardags i SKA St Petersburg.

Men det var efteråt som ett större drama inträffade.

På hemresan från Seoul till OS-byn i Gangneung – en sträcka på knappt 200 kilometer – krockade en av landslagets bilar på motorvägen.

Fem personer i bilen

Med i bilen fanns tre av landslagets ledare – Riku Koivunen, Antti Muurila och Aki Berg.

Den sistnämnde har tidigare varit NHL-proffs i bland annat Los Angeles Kings och Toronto Maple Leafs och vunnit två OS-medaljer som spelare (brons i Nagano 1998 och silver i Turin 2006).

Ytterligare två personer färdades i samma bil: Discoverys journalist Sebastian Waheeb och Ilta-Sanomats dito Pekka Holopainen.

– En bil som körde vårdslöst kom ut från avfarten till motorvägen. Den kom framför vår bil så att vår förare inte hade någon möjlighet att undvika att köra in i den, berättar Pekka Holopainen för Ilta-Sanomat.

Möter Sverige på söndag

Bilen som finländarna färdades i fick plåtskador, men alla klarade sig oskadda. Samtliga fick skjuts till en polisstation där de fick invänta en ny transport till Gangneung.

Finland inleder OS-ishockeyn mot Tyskland på torsdag, möter Norge på fredag och avslutar gruppspelet mot Sverige på söndag.

Följ ämnen i artikeln