Backveteranen lämnar Leksand

avErik Wallskog

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Fredrik Lindgren

Fredrik Lindgren, 37, bryter sitt kontrakt med Leksand.

Den assisterande kaptenen lämnar med omedelbar verkan.

– Jag bryter mitt kontrakt med Leksands IF på grund av personliga skäl, säger Lindgren till klubbens hemsida.

Leksands IF har en tung period i hockeyallsvenskan bakom sig. Innan fredagens 4–1-seger mot Modo hade dalalaget tre raka nederlag.

Men i den avslutande jakten på andraplatsen får de vitblåa klara sig utan Fredrik Lindgren. Under måndagen meddelade klubben att man bryter kontraktet med sin backveteran och assisterande kapten.

– Jag vill tacka alla i Leksands IF för den här tiden, och rikta ett speciellt tack till alla underbara fans som alltid stöttar laget, i med- och motgång. Lycka till med avslutningen, säger Lindgren till Leksands hemsida.

Kom från Skellefteå

Tränaren Leif Carlsson:

– Leksands IF har full respekt för Fredriks beslut. Vi kommer att hjälpa till på alla sätt och vis, så att det blir ett bra avslut för Fredrik i föreningen. Vi tackar Fredrik för tiden i Leksands IF.

Lindgren, som har över 500 SHL-matcher i bagaget, värvades från Skellefteå inför den här säsongen och har gjort 7 poäng på 34 matcher i LIF.

Värvar målvakt

Under måndagen bekräftade klubben även att man förstärker på målvaktssidan. Som Sportbladet avslöjade i förra veckan är Robin Rahm klar för tabelltrean.

– När en klubb som Leksands IF, med fantastiska supportrar och ambitioner att ta klivet upp, visade intresse, så var det ganska enkelt att fatta detta beslut. Jag ser fram emot att komma på plats, säger Rahm till hemsidan.

31-åringen har tidigare representerat klubbar som Brynäs, Färjestad, Malmö och AIK i Sverige.

– Nu får vi tre bra målvakter som pushar och tävlar mot varandra varje dag, och det känns viktigt för oss att ha en stark målvaktstrio inför avslutningen av säsongen, säger Leif Carlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM