Oroande orden om Elias Pettersson

HOCKEY

Elias Pettersson ådrog sig en hjärnskakning efter den hårda tackling han åkte på förra helgen.

Kiropraktorn Stefan Sigalet manar nu Vancouver till försiktighet – för att svensken inte ska dra på sig fler skador framöver.

Efter en succéartad inledning på sitt NHL-äventyr med fem mål och tre assist på fem matcher åkte Elias Pettersson på en otäck tackling för snart en vecka sedan.

Florida Panthers Mike Matheson delade ut en propp till Pettersson och fick två matchers avstängning som straff. Pettersson å sin sida fick en hjärnskakning och inte har spelat sedan dess.

En som är orolig för den 19-årige supertalangen är Stefan Sigalet som har arbetat som kiropraktor för idrottare i NHL, MLS och för Kanadas OS-atleter.

Sigalet tror att Pettersson kan ha drabbats av mer än en hjärnskakning.

– Han har definitivt en hjärnskakning och troligtvis även whiplash och någon form av skada på sin vänstra skuldra, säger Sigalet till kanadensiska tidningen Province.

Befarar fler skador

Sigalet hävdar att Elias Pettersson riskerar att råka ut för liknande skador i framtiden om man inte hanterar den nuvarande skadan på rätt sätt.

– Jag kan garantera att hans vänstra sida av nacken, sättet den slungades bakåt på, gör att den främre delen av nacken kan bli väldigt hämmad. Om ingen aktivt jobbar på just det området riskerar han att bli extra känslig för att råka ut för nya skador i framtiden.

Att Pettersson kunde sova hela första natten efter tacklingen är dock ett positivt tecken, menar Stefan Sigalet.

– Kan man inte sova så kan man inte återhämta sig.

Elias Pettersson förväntas vara tillbaka i spel om några dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM