Devils fortsatt obesegrat: ”Känns hoppfullt”

Foto: Ed Mulholland / X02835

avPer Bjurman

HOCKEY

NEWARK. Varning för New Jersey Devils.

De är fortfarande obesegrade – och de är det av en anledning.

– Det funkade väl egentligen inte så bra i den här matchen men det är en enorm styrka att vi ändå kan kriga oss till segrar fast vi möter så bra lag, säger Marcus Johansson till Sportbladet efter söndagens 3-2-seger mot San Jose.

Säsongen är fortfarande ung och tendensen att dra för stora växlar på det som händer i NHL i oktober har visat sig dumdristig förr.

Men det går inte att vara annat än impad av New Jerseys rungande rivstart i år.

De har vunnit tre matcher av tre möjliga – inklusive premiären mot Edmonton i Göteborg – och uppträtt med ett bett och en beslutsamhet som det brukar ta de flesta lag några månader att mana fram.

– Ja, vi har fått en jäklig skön start på säsongen. Det finns mycket lite att klaga på, säger Marcus Johansson när vi ses i The Rock i centrala Newark efter söndagens matiné mot San Jose.

– Just idag tycker jag i och för sig att det var sådär i de två första perioderna. Vi slarvade och kom liksom inte igång. Det gäller inte minst min egen kedja. Vi har varit bra i de tidigare matcherna, men idag strulade vi till det. Desto starkare är det att vi kommer ut i tredje och vänder. Det är enorm styrka att ha den känslan, att ”nä, idag funkade det inte riktigt men vi kan ändå slå ett lag som San Jose”.

”Det känns hoppfullt”

Och när en kedja inte funkar gör en annan. Som den Kyle Palmieri bildar med Nico Hischier och Hart Trophy-vinnaren Taylor Hall. Palmieri gjorde två av målen mot Sharks och är därmed uppe i sammanlagt sex fullträffar på tre matcher.

– Han har ett grymt skott, står hela tiden på rätt ställe och lyckas trycka dit dem.  Det som är extra kul är att han i praktiken bara gör viktiga mål, berömmer ”Mojo”.

Så vad nu? Ska det fortsätta så här för laget som redan skuggar toppnamnen i tabellen fast det spelat färre matcher än alla andra?

– Ännu så länge går det bra. Alla femmor är med och bidrar och vi krigar alltid för varann, det har vi gjort från dag ett sedan jag kom hit. Så det känns hoppfullt.

ARTIKELN HANDLAR OM