”Monstret” förpassad till pressläktaren

Av: Johan Darin

Publicerad:
Uppdaterad:

”Kände det på mig”

Från succé till pressläktaren - det svänger snabbt i NHL.

Jonas ”Monstret” Gustavsson har för första gången under NHL-karriären hamnat utanför truppen.

– Jag kände det på mig, säger svensken.

Från förstamålis till att inte ens få plats på bänken. För första gången i NHL-karriären har Jonas Gustavsson, 26, fått känna på hur det är att hamna i kylan.

Med Jean-Sebastien Giguere tillbaka från sin ljumskskada och James Reimer i storform blev det Gustavsson som hamnade utanför truppen när Toronto mötte Phoenix Coyotes på torsdagsnatten.

– Jag kände det på mig. Reimer spelar bra och Giguere är tillbaka. Vi kommer att vara tre målvakter i laget. Man kan inte ha två målisar på bänken, säger svensken till Toronto Sun.

”Inte mycket att göra”

Nu är han inställd på att kriga och slita för att vinna tillbaka sin plats.

– Det är inte mycket man kan göra åt saken. En av oss måste sitta på pressläktaren. Jag kan inte tycka synd om mig själv eller känna mig sviken. Det är en del av spelet. Jag måste bara kämpa mig igenom det och vara positiv. Allt kan hända.

Gustavsson har en tuff säsong bakom sig. Efter triumftåget förra året har han inte kunnat leva upp till de högt ställda förväntningarna.

”Måste få honom åt rätt håll”

När Reimer fick chansen tog han den med besked och hade tre raka vinstmatcher innan 5-1-förlusten mot Coyotes.

Nye målvaktstränaren Francois Allaire säger sig tro på Gustavsson.

– Vi måste få honom att gå åt rätt håll, där han var för kanske en månad sedan. Det är det vi försöker göra träning efter träning, säger Allaire.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN