Björn Melin sparkad i dag

HOCKEY

Förre HV-stjärnan får lämna Dinamo Riga

Björn Melin, 30, får söka efter en ny klubb.

Dinamo Riga meddelar att svensken fått sparken.

Nu kan det bli en återkomst i HV.

– Egna spelare är alltid av intresse, säger sportchefen Fredrik Stillman till Sportbladet.

Foto: Björn Melin.

Efter att ha fått sparken från Neftechimik Nizjnekamsk förra säsongen skrev Björn Melin på för Dinamo Riga för att ta revansch i KHL.

Men drygt en månad in på säsongen är det nu klart att det inte blir någon fortsättning i Riga, som dessutom kritiserar svensken på sin hemsida:

"I dag har Dinamo Riga avslutat samarbetet med den svenske forwarden Björn Melin. Sedan säsongsstarten har forwarden, född 1981, spelat elva matcher, men inte ens gjort en enda poäng. Däremot har han minus nio i plus/minus-statistiken och fyra utvisningsminuter", skriver klubbens på sin hemsida.

Var petad i två matcher

Melin har på sina elva matcher i KHL den här säsongen snittat strax under tolv minuter i speltid. I början av säsongen stod han utanför laget under två matcher.

Dinamo Riga ligger på näst sista plats i KHL:s västra konferens.

Nu kan det bli en återkomst i HV71, där Melin spelat under nästan hela sin seniorkarriär.

– Egna spelare är alltid av intresse. Sedan måste det funka med tänkt plats och ekonomi, till exempel. Och naturligtvis att spelaren själv vill, säger HV:s sportchef Fredrik Stillman till Sportbladet.

Flera skador

HV 71 har just nu forwardstrion Jason Krog, Patrik Carlsson och Jesse Joensuu borta (osäkert när de gör comeback) och meddelade i dag att man lånar in norrmannen Tommy Kristiansen, 22, från Sparta Sarpsborg.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL