Salomonsson: ”Känns som ett riktigt bakslag”

HOCKEY

”Han har haft en unik hockeykarriär”

Det blev bara två NHL-matcher för Peter Forsberg. I dag meddelade 37-åringen att han lägger av.

Hans vän, Andreas Salomonsson, tycker att Foppas beskedet är väldigt tråkigt.

– Det känns som ett riktigt bakslag. Jag önskar att det hade funkat och han hade fått spela fler matcher, säger Salomonsson till Sportbladet.

Förra söndagen meddelade Peter Forsberg att han gör comeback. Han skrev kontrakt med Colorado Avalanche och debuterade mot Columbus natten till lördag.

Men sedan blev det bara en match till, Nashville natten till söndag. I dag meddelade Foppa att han lägger ner karriären.

Andreas Salomonsson, som har spelat med 37-åringen i Modo, tycker att beslutet är trist.

– Det är klart att det känns snopet, han har ju precis kommit igång med comebacken den här gången.

– Jag tror det kan kännas skönt för honom att komma till ett beslut, han fick testa för sista gången och komma tillbaka till det han ville, säger Salomonsson till Sportbladet.

”Ett riktigt bakslag”

– Det är klart att det känns trist för hans skull, han har jobbat hårt för att komma tillbaka. Det känns som ett riktigt bakslag med tanke på att det blev så kortvarigt. Jag önskar att det hade funkat och han hade fått spela fler matcher.

Är du förvånad?

– Om det skulle hålla hade man ingen aning om. Men den blev kortare än vad jag personligen trodde. Trist att det inte blev längre.

Salomonsson såg Foppas debut mot Columbus. Han tycker att 37-åringen gjorde en godkänd insats i sin comeback.

– Absolut. Det krävs väldigt mycket för att komma tillbaka efter en sådan lång tid. Det vet man ju själv efter en skada.

Vad säger du om hans karriär?

– Den är en lysande idrottskarriär, han har ju varit den absoluta toppen i många år där borta. Han har haft en unik hockeykarriär. Han tillhör toppen av de svenska hockeyspelare genom tiderna.

Vilket är ditt bästa minne av Foppa?

– Jag har ett ganska starkt minne när han avgjorde en SM-final 1994. Han kom fri och satte pucken och jag åkte bakom honom. Men det räckte inte hela vägen då, men han bar fram oss då, han var grym.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL