Bäckis bröt tummen: ”Var ju inte så bra”

HOCKEY

Svensken riskerar att få sitta på läktaren efter fraktur

NEW YORK. Washington tog tredje raka segern mot ärkerivalen Pittsburgh i natt.

Men det var en seger som kostade.

Nicklas Bäckström ådrog sig en fraktur i en tumme.

– Ja, det var ju inte så bra, men det känns inte så farligt. Jag vet inte om jag blir borta, säger han till Sportbladet efter 1-0-segern.

Foto: OBS. Bilden är från ett tidigare möte med Pittsburgh den här säsongen.

Det var Pittsburgh-backen Kris Letang som med en obestraffad slashing skadade Washingtons svenske stjärna i Consol Energy center i natt.

Efteråt visade röntgen att ”Bäckis” ena tumme brutits av.

– Ja, det är tydligen en liten fraktur. Det är inte så bra, men jag tycker inte det känns så farligt, säger han när vi når honom efter slutsignalen

Huruvida den unge gästriken, som knappt missat en enda match under NHL-karriären, tvingas sitta på läktaren framöver är oklart.

– Jag vet inte, jag tror det blir fråga om day-to-day. Det verkar som sagt inte så farligt just nu, men vi får se hur det känns de närmaste dagarna, konstaterar han.

Plusstatistik mot ärkerivalen

Han får tills vidare trösta sig med att Capitals efter nattens match står som grundseriesegrare i NHL:s hetaste och mest omtalade maktkamp.

Penguins vann det första av fyra möten på straffar dagen före julafton, men sedan har huvudstadsläget alltså vunnit tre raka mot ärkerivalen.

– Det är jäkligt skönt, men vi vann fyra av fyra för två år sedan också, och sedan slog de ut oss i slutspelet i alla fall. Så vi ska vara försiktiga med att dra för stora växlar på det här, varnar ”Bäckis”.

Hyllar sin målvakt

I natt krävdes alltså bara ett mål, inprickat av Alexander Ovetjkin efter förspel av Marcus Johansson i ett powerplay i andra perioden.

Det är siffror som vittnar om att Capitals blivit bättre på att försvara sig.

– Jo, vi spelar mycket tajtare i egen zon och jobbar mycket bättre för varandra. Det är svårare att skapa chanser på oss i år. Samtidigt var målvakten (Michal Neuvirth) lysande ikväll, säger Nicklas Bäckström.

Till bilden här också att Pittsburgh sedan länge saknar stjärnorna Sidney Crosby och Evgeni Malkin, och att färska nyförvärven från Dallas – James Neal och Matt Niskanen – inte hann bli klara för spel till matchen mot Caps.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL