”Hemlig” dvd ska rädda Modo kvar

HOCKEY

”Riktig humörhöjare”

En hemlig motivationsvideo ska rädda Modo från kvalserien.

I ett nedsläckt Fjällräven Center fick spelarna se en tio minuter lång dvd med säsongens höjdpunkter.

– Vi kände att vi måste hitta på något riktigt jäkla roligt för att få in glädje och energi i laget, säger manusförfattaren och regissören Andreas Johansson, som också är assisterande tränare.

Foto: Efter gårdagens träning släcktes ljuset i Fjällräven Center och Modospelarna fick se filmen som tränarna hoppas ska rädda elitserieplatsen.

Modo har rasat ner på sista plats i tabellen och riskerar att få avsluta säsongen med spel i kvalserien.

För att gjuta mod i laget inför de sista matcherna valde tränarteamet en annorlunda avslutning på gårdagens träning.

Sänkte jumbotronen

Spelarna fick sätta sig i avbytarbåset, ljuset i Fjällräven Center släcktes ner samtidigt som jumbotronen sänktes ner till en position några meter över isen.

Sedan visades en närmare tio minuter lång film med highlights från säsongen ackompanjerat av hög musik.

Hyllas av spelarna

– Det var sekvenser från tidigare matcher, alla bra saker killarna har gjort: mål, räddningar, tacklingar, straffar, slagsmål och även jubelbilder från vår publik, berättar Andreas Johansson.

Spelarna hyllar motivationsfilmen som hade regisserats av den assisterande tränaren Andreas Johansson och målvaktstränaren Ian Clark.

– Det kom som en total överraskning, men det var väldigt inspirerande, säger forwarden Morten Madsen.

– Att få se den där filmen var verkligen en riktig humörhöjare, precis vad vi behöver just nu. Filmen blev en snackis i omklädningsrummet.

Inspirerande tal

Johansson och Clark höll på och arbetade med filmen i totalt 15 timmar och var klara först vid 02-tiden natten till måndag.

– Det började med att jag hittade en grej på Youtube som verkligen inspirerade mig. Det var ett tal från en coach för ett amerikanskt fotbollslag och hans ord fick inleda, säger Andreas Johansson.

Vilken effekt hoppas du att filmen får?

– Vi vinner kanske inga matcher bara på grund av det här, men det var en rolig grej som förhoppningsvis kan hjälpa oss i de avslutande matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM