Brygzalov nobbar nytt kontrakt – orolig för en flytt till Winnipeg

Foto: Brygzalov.
HOCKEY

Mycket talar för att NHL-klubben Phoenix Coyotes flyttas till Winnipeg.

Det gäller dock inte den ryske målvakten Ilja Bryzgalov.

– Då spelar jag hellre någonstans i Ryssland. Även om det är kallt där också kan jag i alla fall prata ryska med folk, säger han.

Phoenix Coyotes åkte snabbt ur Stanley Cup-slutspelet i den första rundan efter 0–4 i matcher mot Detroit Red Wings.

Nu talar mycket för att organisationen flyttas från värmen i den amerikanska öknen tillbaka till kylan i kanadensiska Winnipeg, som var dess hemvist fram till 1996.

Det gillas inte av den ryske målvakten Ilja Bryzgalov.

”Ont om ryssar”

Bryzgalov sitter på ett utgående kontrakt och har vägrat skriva på ett nytt avtal – på grund av just ryktena om en flytt till Winnipeg.

– Det är inte många som bor där och det är ont om ryssar. Dessutom är det kallt. Det är inte mycket som händer där förutom ishockeyn. Det finns inga parker, ingenting för familjer med barn. Det blir ett tufft liv för familjen, säger Bryzgalov till Winnipeg Sun.

30-åringen fortsätter sin utläggning:

– Jag har varit där en eller kanske två gånger när jag spelade i farmarligan. Det var riktigt kallt. Jag använde gångarna mellan byggnaderna för att komma till arenan eftersom det var minus 40-någonting.

I stället öppnar Bryzgalov för en flytt hem till Ryssland och KHL, där han enligt egen utsago kontaktats av två klubbar.
 

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL