Vancouver vann – inför ögonen på Mats Sundin

HOCKEY

Canucks tog kommandot mot Predators efter 1-0-seger

NEW YORK. Nej, Vancouver Canucks hade inga problem att ladda om efter den emotionella sudden death-segern mot Chicago.

De vann första matchen mot Nashville hemma i Rogers Arena i natt med 1-0 – inför ögonen på särskilde supportern Mats Sundin.

– Det var en tråkig match, men vi gjorde vad vi skulle, säger ende målskytten Chris Higgins.

Foto: Chris Higgins blev matchens ende målskytt – inför ögonen på Mats Sundin.

1-0 är siffror som antyder att första matchen i Stanley Cup-slutspelets andra runda var en jämn historia.

Det stämmer dock inte alls.

Vancouver spelade lysande, kreativ hockey och dominerade kraftigt i två och en halv period, till synes helt oberörda av att de bara två dygn innan hade lyckats döda spöket Chicago med ett sudden death-mål i en sjunde, avgörande match.

”Finsk vägg” storspelade

– Fast det var inte alldeles lätt att komma ner på jorden och ladda om för en ny match mot ett nytt lag efter den. Men när det var dags för nedsläpp hade vi fokus på den här uppgiften, säger Chris Higgins till Versus.

Att de explosiva hemmaspelarna ändå inte lyckades göra mer än ett mål – signerat just Chris Higgins i mitten av andra perioden – berodde på att en finsk vägg tjänstgjorde i gästernas kasse.

Om det inte varit för Pekka Rinne hade ett Nashville som under stora delar av matchen inte alls gick att känna igen – man såg inte ens någon forechecking, ett av lagets verkligen signum – fått stryk med betydligt större marginal.

I slutet lyckades Predators visserligen flytta fram positionerna något och skapade en och annan kvitteringschans, men då visade det sig att Roberto Luongo också hade bestämt sig för att spika igen.

– Det var en tråkig match, men vi gjorde vad vi skulle, sammanfattar Chris Higgins.

”Sudden” bygger hus

En som ändå verkade ha roligt var Mats Sundin.

Den svenske legendaren  – som ju avslutade sin gloriösa karriär i Vancouver – var på plats med en ”svensk delegation” och såg sina lagkamrater vinna från en lyxlounge i Rogers Arena.

Lokal tv intervjuade honom i en paus och undrade bland annat om han inte letar efter jobb inom hockey.

– Vem vet, svarade en glad ”Sudden”, i framtiden kanske. Men nej, just nu njuter jag bara av livet med min hustru hemma i Sverige. Vi bygger ett hus just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL