Superbacken Sevc mot SM-guld #4: ”Säsongen startar i slutspelet...”

Av: Ha Ab

Publicerad:
Uppdaterad:
Backen Martin Sevc och målvakten Joacim Eriksson jublar tillsammans med tre unga fans efter 2–1-segern mot Luleå i går. Nu är Skellefteå AIK bara en seger från SM-guldet.
Foto: PONTUS ORRE
Backen Martin Sevc och målvakten Joacim Eriksson jublar tillsammans med tre unga fans efter 2–1-segern mot Luleå i går. Nu är Skellefteå AIK bara en seger från SM-guldet.

Allt han tar i blir guld. Martin Sevc är bara en seger från sitt fjärde SM-guld på fem försök.

Och i Skellefteå jobbas det hårt för att behålla supertjecken:

– Det är en spelare vi väldigt gärna vill ha kvar, säger general manager Lars Johansson.

Martin Sevc har ett snudd på osannolikt facit under sina år i Sverige. Den tjeckiske backen gör sitt femte SM-slutspel och är bara en seger från att säkra sitt fjärde SM-guld.

Under fyra år med Färjestad vann han tre SM-guld.

Utöver sitt tuffa och effektiva spel i egen zon har Sevc även klivit fram och gjort några viktiga mål.

”Annan atmosfär”

Han inledde Skellefteås målskytte i slutspelet när han sköt förlösande 1–0 i den första kvartsfinalen mot Brynäs. I går kom det andra slutspelsmålet när han dundrade han in kvitteringen till 1–1.

Nu kan Skellefteå redan i morgon säkra SM-guldet.

Det är ett otroligt facit du har i SM-slutspelen.

– Jag tänker inte på det. Ni kan hålla på och spekulera om det, det är ditt jobb. Mitt jobb är på isen, inte i tidningarna, säger Sevc och skrattar.

Du har varit med om en avgörande match tre gånger tidigare, vad blir viktigt?

– Vi ska bara fortsätta som vi har spelat under grundserien och i slutspelet. Alla vet vad de måste göra på isen.

Sevc har gjort sig känd som en spelare som alltid spelar sin bästa ishockey när det gäller som mest.

– Jag gillar slutspel det för det är en annan atmosfär, både på isen och på läktaren. Det är alltid fullsatt och även på isen blir det en annan intensitet. Min säsong startar när slutspelet inleds, säger Sevc och skrattar igen.

I höstas skrev Martin Sevc på ett sexmånaders artistkontrakt med Skellefteå och enligt Sportbladets uppgifter tjänar tjecken närmare 400 000 kronor i månaden.

Stora pengar men som är på väg att bli en riktigt bra investering av klubben.

– De gav mig ett väldigt bra kontraktsförslag och jag visste att de hade ett bra lag och en bra organisation. Jag var väldigt nöjd, säger Sevc.

Ska bli pappa – igen

General manager Lars Johansson jobbar på att säkra upp Sevc till kommande säsong.

– Det är en spelare vi väldigt gärna vill ha kvar. Jag pratar kontinuerligt med hans agent, men under slutspelet har vi lagt allt åt sidan. Han är en väldigt bra människa, tuff och hård på isen men sprider glädje utanför.

Martin Sevc utesluter inte att det blir ett år till i Skellefteå:

– Jag gillar verkligen att vara här, men måste ut ur landet i sex månader på grund av artistkontraktet. Vi ska ha vårt andra barn i månadsskiftet juni/juli och sedan har jag ett hus i Tjeckien som ska byggas klart. Jag kommer att ha tankarna på annat än hockey de kommande månaderna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN