”Vi hade en grym kemi i Färjestad”

Publicerad 2013-10-05

Mikael Johansson hyllar värvningen

Leksand. Leksandsstjärnan Mikael Johansson sågar sitt lag brutalt efter förlusten mot AIK.

Då svarar sportchef Tommy Salo med att värva hans gamla kedjekamrat Fabian Brunnström från Frölunda för att spetsa offensiven.

– Det ska bli otroligt kul att spela med Fabian, vi hade en grym kemi i Färjestad, säger Johansson.

Mikael Johansson.

Leksands forwardsstjärna Mikael Johansson fullkomligt kokade efter att Leksand förlorat hemma mot AIK med 2-5.

– Jag är jävligt förbannad på hur vi spelar, vi slänger bort tre poäng totalt, frustade han i omklädningsrummet.

”Åt helvete för dåligt”

Tydligast riktades ilskan mot det offensiva spelet:

– Vi har gjort 15 mål på nio matcher, det är åt helvete för dåligt.

– På något sätt måste vi förstå att vi inte kan spela på det sättet vi gör för att göra mål. Vi måste in med pucken på mål och kriga framför mål. Alla måste gå till sig själva och förstå vad vi är bra på. Alla kan inte åka runt och passa pucken utan vi måste kriga framför mål. Vi spelar naivt, går fram och dribblar i fel lägen och det håller inte på den här nivån. 

Och det visade sig att inte bara Mikael Johansson tyckte att det skulle till förbättringar offensivt. Som ett brev på posten så offentliggjorde Tommy Salo värvningen av utfryste Frölundaspelaren Fabian Brunnström en dryg timme efter matchen.

”Får en stor roll”

- Jag träffade Christian (Lechtaler, sportchef i Frölunda) i onsdags och såg att han inte var med i lineupen, så då frågade jag om han kunde släppa honom. Jag tycker han skulle passa bra hos oss, säger Salo och fortsätter:

– Han får en stor roll hos oss, vi får rutin och lite poäng.

Tanken är att spela honom tillsammans med Mikael Johansson precis som när det båda spelade Färjestad 2007/08. Då producerade de 86 poäng tillsammans i grundserien. När Sportbladet sent på lördagen får tag i, den nu något lugnare, Mikael Johansson är han mycket nöjd med värvningen:

– Fabian kommer bli kanon för oss. Bra fart på skridskorna, teknisk och kan utmana motståndarnas backar. Det ska bli otroligt kul att spela med Fabian igen, vi hade en grym kemi i Färjestad så jag ser fram emot att han kommer till oss, säger han.

Följ ämnen i artikeln