”Viktigt att bevisa att vi kan vinna utan dem”

HOCKEY

Red Wings vann utan sina skadade storstjärnor

Foto: Franzén firar efter sitt matchavgörande mål 12.40 in i tredje perioden.

NEW YORK. Jodå, Detroit Red Wings kan även utan Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk.

Trots att båda superstjärnorna var kvar hemma i Michigan och vårdade skador lyckades lagkamraterna kriga sig till seger i en tillknäppt match i New Jersey.

– Det var viktigt för oss själva att bevisa att vi kan vinna utan dem, men det krävs också att vi spelar så här och inte chansar alls, säger målskytten Johan Franzén till Sportbladet efter 3-1-segern.

Det blev inte mycket till show mellan New Jersey Devils och Detroit Red Wings i Prudential Center, för att uttrycka det diplomatiskt.

Att hemmalaget bara avlossade elva skott på hela matchen ger en ganska adekvat bild av hur tillställningen såg ut.

Men det var också så gästerna ville ha det.

”Så vi måste spela”

– Ja, utan ”Hank” och Datsyuk är det så här vi måste spela, i synnerhet mot så tajta och defensiva lag som Devils. Vi måste se till att begränsa antalet skott de får mot oss och inte ta några chanser alls, säger Johan Franzén när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

– Sedan får man vänta på lägen och ta vara på det som ges.

”Såg aldrig pucken”

Och det var precis vad rödvingarna gjorde . När en halv minut återstod av andra perioden styrde Joakim Andersson in ett skott på nära håll, efter förarbete av Daniel Alfredsson, och 12.40 smög hete ”Frasse” själv runt en Devils-back, fick en perfekt passning av Gustav Nyquist och prickade in matchavgörande 2-1 (Tomas Tatar hann göra 3-1 också, utan assist, i ett powerplay precis i slutet).

– Jag såg aldrig pucken men förstod var den skulle komma, så jag försökte hålla klubban i isen så hårt som möjligt. Sedan missade jag nätet men träffade målvakten istället och, ja, sedan gick pucken in, förklarar han.

Därmed var bortasegern alltså säkrad.

– Det var väldigt viktigt för oss själva att bevisa att vi kan vinna även utan ”Hank” och Datsyuk, konstaterar Franzén.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL