Djurgården nobbar tänkbara hemvändare

Flera spelare har signalerat att de vill vända hem till Djurgården.

Men enligt uppgifter till Sportbladet ratar Dif både Mika Hannula, 35, och Daniel Fernholm, 30.

– Det ligger inte i vårt intresse att ta in spelare som ska skrapa ur de sista åren, säger verksamhetschefen KG Stoppel. 

Djurgården har legat ganska lågt på värvningsfronten sedan långfredagen då man värvade fyra spelare allsvenska spelare.

En anledning är att sportchef Charles Berglund fortfarande inte har spelarbudgeten helt klar.

– Vi börjar närma oss det, vi har väl något möte kvar innan vi sätter det här, säger sportens verksamhetschef KG Stoppel.

En marknad i gungning

Han menar också att spelarmarknaden är lite i gungning just nu.

– Det är många som man vill ha i en förstalina som står och väntar på anbud från NHL och KHL. Många som inte åker till NHL har en dröm om KHL, men KHL signalerar att lönerna ska ner och att utlänningskvoten på sikt också ska minskas.

– Spontant blir man lite rädd för vad man får betala i vissa fall, det verkar inte finns något stopp trots att klubbarna blöder, säger Stoppel.

Efter avancemanget kom uppgifter från flera håll om att många ex-Djurgårdare ville vända hem till laget. Några, som Anderas Engqvist, är fortfarande drömspelare, andra är inte lika välkomna.

Vi ska bygga smart

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer klubben inte att plocka hem varken Daniel Fernholm eller olympiske mästaren Mika Hannula.

– Det är väl egentligen "Challe" som ska svara på det. Jag kan inte säga varken bu eller bä om det. Men vi vill väl inte hamna i en fälla där vi värvar killar som inte har så många år kvar på sin livslängd som spelare – och den kategorin tillhör ju dem. Ska vi börja nu så ska vi bygga smart, säger KG Stoppel och fortsätter:

– Det ligger inte i vårt intresse att ta in spelare som ska skrapa ur de sista åren.

"Skvalpar runt många AHL-spelare"

Sportchefen Charles Berglund är precis på väg hem från en resa till USA. Men när det gäller AHL-spelare så tror Stoppel att just tänkbara hemvändare är ganska få.

– Många av de vi har där borta är förhållandevis unga. Det viktigaste är att hålla dialogen med sådana killar.

– Jag kan däremot spontant känna att det skvalpar runt ganska många svenskar i AHL. Det är inte fel att komma tillbaka och ta ny fart i karriären. Det där skvalpandet i AHL leder sällan någon vart, det är inte vägen att ta sig vidare, säger KG Stoppel.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN