AIK:s sköna skadebesked

HOCKEY

Sandberg och Josefsson aktuella redan i morgon

Det ljusnar på AIK:s skadefront.

Både Christian Sandberg och Daniel Josefsson fanns med på dagens träning och är aktuella för spel mot Färjestad.

– Det är en balans om man ska spela eller inte, vi vill inte äventyra någonting, säger tränaren Rikard Franzén.

AIK har på kort tid drabbats av flera tunga skadeavbräck. Senast mot Växjö var Björn Melin (handskada), Fredrik Carlsson (hjärnskakning), Esa Pirnes (magsjuk) och Daniel Josefsson (överkroppsskada) borta redan före nedsläpp och bara ett par minuter in i matchen fick Christian Sandberg en smäll mot revbenen som gjorde att AIK befarade en längre skadefrånvaro på sin center.

Men skadebilden ljusnar snabbare än väntat.

”Tränar för fullt”

På dagens träning var både Daniel Josefsson och Christian Sandberg med och Rikard Franzén hoppas kunna ha båda tillgängliga till Färjestadsmatchen i morgon.

– Daniel är det inga problem med, han är med och tränar fullt ut. Christian är bättre, han ska få lite behandling och får känna sig för lite i morgon. Det är en balans om man ska spela eller inte, vi vill inte äventyra någonting, säger AIK-tränaren som dock fortfarande får klara sig utan trion Melin, Carlsson och Pirnes.

Annars var det positiva tongångar i AIK-lägret efter den osannolika vändningen mot Växjö.

– Vi får se vad det betyder framöver, men bara känslan efter match och på träningarna efteråt betyder jättemycket, förutom de tre poängen som ju är jätteviktiga.

ARTIKELN HANDLAR OM