A walk in Da Park, Mark...

HOCKEY

Idol-Marks revansch – är hundraprocentig

Mark Owuya var hockeytalangen som blev Idol-kändis och drog till Kanada för att spela i NHL.

Men efter en höst borta från hockeyn höjdes frågetecken kring 24-åringens framtid.

Tillbaka i svensk hockey har Owuya inlett med att ordna två raka segrar för Luleå.

Han blev ”Mark in Da Park” tack vare tv-programmet Idol och drog till Kanada för att förverkliga sin hockey-dröm i NHL. Men Mark Owuya fick inget nytt förtroende i Toronto och har under hösten varit arbetslös.

Höll nollan igen

I början av december kom 24-åringen till sist överens med Luleå och inledde med att nolla Leksand i sin debut. I andra matchen för Luleå var Owuya hundraprocentig igen tills det bara återstod sju sekunder och Mathis Olimb spräckte nollan.

– Vad menar du? Vi vann ju två raka matcher så det är 100 procent, säger Owuya i C More.

Målvaktens 23 räddningar var också avgörande i 2-1-segern. Målvakten menar att han utvecklats mycket i Nordamerika trots bristande speltid.

– Har du du tre dygn över så ska jag sammanfatta allt. Men bokstavligen allt. Allt från hur man käkar, sover, hur man hanterar människor, hur man är själv som människa, hur man räddar puckar... Bokstavligen allt.

”Var ett kampmoment”

Matchen föregicks dock av en helt annan debatt. Under veckan hamnade Luleås Linus Klasen och Karl Fabricius på bråk med varandra på träning.

– Det är ingen fara, det var ett kampmoment på isen och det blev lite grinigt, sa Fabricius till NSD.

Just Fabricius var den som avgjorde måndagens match. Efter att Niklas Olaussons 1-0 från den första perioden hållit i sig över den andra slog 31-åringen till redan 21 sekunder in i den sista akten. Det blev också spiken i kistan.

– Vi sätter inte dit chanserna. I andra perioden skapar vi nog med chanser för att samla ihop till ett mål. Men vi måste trycka dit dem och bli lite effektivare. Vi måste göra ett mål för att också vinna matchen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg frustrerat i C More.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF