Detroits svenske stjärnback till sjukhus

HOCKEY

Jonathan Ericsson tvingades avbryta nattens match

NEW YORK. Pär Mårts fick en riktigt dålig julklapp i natt.

Jonathan Ericsson, en av de givna backarna i OS-truppen, skadades i Detroits hemmamatch mot New York Islanders – av allt att döma rätt allvarligt.

– Han undersöks på sjukhus men jag vet inte mer, säger coachen Mike Babcock.

Julen började riktigt uselt för redan hårt prövade Detroit Red Wings.

De blev till att börja med nollade av klena New York Islanders hemma i Joe Louis Arena – efter tre insläppta mål i första perioden och ett spel så bedrövligt att hemmapubliken buade ut dem.

– Det hela var sorgligt, säger coachen Mike Babcock till Detroit News.

Dessutom drabbades det redan hårt decimerade laget av nya, tunga skador.

Undersöks på sjukhus

Till att börja med tvingades Todd Bertuzzi lämna isen efter att ha träffats av en puck på ena knäet.

Och sedan – betydligt allvarligare ur svensk synvinkel – krockade backen Jonathan Ericsson med Islanders-forwarden Matt Martin utefter sargen i början av andra perioden, tog sig med svåra smärtor i axeltrakten ut i omklädningsrummet och återkom sedan inte mer i matchen.

– Det handlar om en skada i övre delen av kroppen och han undersöks på sjukhus i kväll. Det är allt jag vet, säger Babcock.

Jonathan Ericsson och Niklas Kronwall är ett av få riktigt samspelta backpar Pär Mårts kan ställa på isen i Sotji i februari och skulle ”Jonte” vara så allvarligt skadad att han inte kan vara med är det ett mycket svårt avbräck.

Sedan tidigare finns en hel drös med OS-aktuella NHL-spelare på skadelistan. Loui Eriksson, Henrik Zetterberg, Johan Franzén, Alex Edler, Gustav Nyquist är alla ur spel. Och i går morse kom beskedet att även St. Louis Blues målkung Alex Steen är skadad.

Den 7:e januari tar Mårts ut OS-truppen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL