”Löjligt snabb” Hagelin tvåmålsskytt i natt

Publicerad 2013-11-03

Rangers har hittat vinnarspåret med svensken tillbaka: ”Tror aldrig jag sett en bättre skridskoåkare”

NEW YORK. Det var tydligen Carl Hagelin som saknades i New York Rangers.

Sedan han kom tillbaka har de vunnit tre raka – och i nattens 5-1-seger mot Carolina ledde han anstormningen med sina två första mål för säsongen.

– Det har känts bra från första matchen och jag kommer in i det mer och mer, säger ”Hagge” till Sportbladet.

Följ ämnen
NHL

Redan när han flyttades upp från farmarlaget säsongen 2011-2012 talade dåvarande coachen John Tortorella om att Carl Hagelin med sin sensationella speed förändrade hela lagets karaktär – och det har den 25-årige sörmlänningen i sanning gjort i år också.

Han missade de inledande veckorna av grundserien på grund av axeloperation och då såg det emellanåt ut som att Blåskjortorna helt glömt hur man spelar hockey.

I tisdags kom ”Hagge” dock tillbaka och sedan dess har de alltså vunnit tre raka matcher.

”Går löjligt fort”

– Ja, säger Henrik Lundqvist efter nattens seger, han ger hela laget energi och skjuts med sin snabbhet. Det går ju löjligt fort. Jag tror aldrig jag sett en bättre skridskoåkare. Det är inte bara när han får upp fart, det går också fruktansvärt snabbt när han vänder, vid start och stopp och när han kommer in från hörnor.

Mot Carolina blev betydelsen av hastigheten och energin nästa övertydlig. Gästerna dominerade kraftigt i inledningen och tryckte tillbaka Rangers ordentligt – tills Hagelin åtta och en halv minut in i första perioden kom loss i ett två-mot-en-läge med Benoit Pouliot och snärtade in en backhand av rena Mats Sundin-kalibern.

”Bra tryck i den”

– Jag gillar att skicka iväg en backhand då och då. Den blev inte så hög som jag hade tänkt, men det var rätt bra tryck i den och det var absolut menat som ett skott, säger han med ett glatt leende.

I andra perioden var det dags igen. Hagelin kom in från utvisningsbåset, störtade som en gepard ner mot en puck på kortsidan, fick tag i den, vek in framför Justin Peters och petade in 2-0.

– Det är det man drömmer om när man kommer in från utvisningsbåset, att nån skickar ner pucken. Helst vill man ha friläge, här blev det nåt slags halvfriläge från hörnet. Jag tänkte ”mellan benen”, där blir det ofta utrymme när man kommer in så där och det funkade. Otroligt skön känsla, förklarar han.

Stepan-hattrick

I det läget såg det ut som att svensken var på väg mot NHL-karriärens första hat trick, men det var istället Derek Stepan – med en nolla i mål protokollet inför Carolina-matchen – som gjorde tre mål.

”Hagge” var dock väldigt sugen, kunde man se inte minst på slutet...

– Ja, flinar han, man måste ju försöka. Men jag är såklart ändå nöjd. Det har känts bra från första matchen och jag kommer in i det mer och mer och ikväll kom vår kedja igång riktigt bra.

Även norrmannen Mats Zuccarello hade en fin kväll. Han stod för assist på alla Derek Stepans tre mål – inklusive en riktigt grann sak bakom ryggen.

Och Henrik Lundqvist stod för en av säsongens mest stabila insatser och stoppade sammanlagt 27 skott.

– Det känns såklart skönt med tre raka segrar, den här veckan behövde vi. Men nästa vecka får vi riktigt bra lag på besök, då kommer Anaheim och Pittsburgh. Det blir verkliga värdemätare, säger ”Kung Henrik”.

Följ ämnen i artikeln