Elias Lindholms rekord – efter halva säsongen

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Med ett mål och två assist kom  Elias Lindholm i natt upp i sammanlagt 47 poäng.

Därmed har den nye ettan i svenska poängligan redan slagit sitt personliga rekord – efter blott halva säsongen.

– Det har gått över förväntan, den här säsongen är helt klart den roligaste hittills, säger han till Sportbladet efter Calgarys 5-3-seger över Detroit

Foto: TT

Det är framförallt en annan Elias, hemmahörande i Vancouver, som av förklarliga fått de största rubrikerna under grundseriens första halva. 

Men i Petterssons skugga har även Elias Lindholm stått för en kanonsäsong i nya klubben Calgary – och från och med i natt finns det papper på att han aldrig varit bättre.

Den 24-årige gästriken satte nämligen själv en fin pärla från slottet i Flames bortamatch mot Detroit Red Wings, och spelade fram till ytterligare två mål. Det betyder att han är uppe i sammanlagt 47 poäng – två fler än personliga rekordnoteringen på 45 från säsongen 2016-2017.

Och nu har han en halv säsong till på sig att öka skörden ytterligare…

– Jo, det har blivit bra sedan jag kom till Calgary, säger Elias när vi når honom efter matchen i Detroit.

– Jag har alltid vetat att jag har hockey i mig, men det är väl först nu jag fått ut allt som jag vill. Men det beror på att jag har en annan roll än i Carolina, får mycket företroende och speltid, även i powerplay. Och så ingår jag i en väldigt bra kedja.

Vände och vann

Framgång föder dessutom framgång. Det går att se på den hete ynglingen – nu etta i svenska poängligan också – att han spelar med ett helt nytt självförtroende nu.

– Jo, det är klart. Det har gått över förväntan, den här säsongen är helt klart den roligaste hittills.

Det går för Flames som lag också. I natt hamnade de förvisso i 2-0-underläge i första perioden, sedan bland andra Jacob De La Rose gjort mål, men vände alltså och vann till slut med 5-3.

– Första perioden spelade vi inte alls bra, man märkte att vi hade svårt att ladda om efter den känsloladdade matchen mot San Jose på nyårsafton, det var liksom helt dött, konstaterar Elias.

– Men vi tog oss samman och det är väldigt skönt att se att vi kan vinna även såna här matcher.

Det här är NHL Original Six 00:20

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM