Stängs av – efter kaosmatchen i SHL

Men Marcus Sylvegård slipper vidare straff

avSimon Sjöstrand

Marcus Sylvegård slipper vidare straff.

Men två andra spelare – Henrik Hetta och Michael Lindqvist – stängs av efter kaosmatchen mellan Färjestad och Malmö.

Även Djurgårdens Albin Grewe stängs av.

Lördagens möte mellan Färjestad och Malmö hettade till rejält.

I den första perioden utbröt vilt slagsmål i Färjestads spelarbås då Malmös Fredrik Händemark blev inknuffad i motståndarnas bås av Färjestads Oskar Steen och blev attackerad. Då fick han hjälp av Marcus Sylvegård, som tog sig in i båset och vevade vilt.

– Jag måste hylla hans karaktär för att han försvarar vår kapten, sa Malmös assisterande tränare Martin Filander till Sportbladet.

”Slår klubban mellan benen”

Totalt visades fyra spelare ut och Sylvegård fick matchstraff.

Men 19-åringen slipper vidare straff.

Malmö-spelaren blev inte anmäld till disciplinnämnden. Det blev däremot två andra spelare, Malmös Henrik Hetta och Färjestads Michael Lindqvist, båda för incidenter under spelets gång. Lindqvist för att han ”slog upp klubban kraftfullt mellan benen” på Malmös Stefan Warg i slutet av den andra perioden, och Hetta för en huvudtackling på Theodor Lennström i tredje, något som resulterade i ett matchstraff.

Senare kom beskedet att Hetta stängs av i tre matcher och får betala 10 000 kronor i böter, medan Lindqvist får två matcher och 10 625 kronor i böter.

Även Djurgårdens Albin Grewe stängs av. I början av första perioden mot Linköping ”hoppade” han in i en tackling som träffade Lukas Bengtsson i huvudet och han fälls nu för huvudtackling. Grewe stängs av i tre matcher, men slipper böter.

ARTIKELN HANDLAR OM