"Jag får se till att inte bli överladdad"

HOCKEY

Pierre Johnson äntligen tillbaka efter nackskadan

Tillbaka till spel efter nackskadan.

Då ska Pierre Johnsson – hålla tillbaka.

– Man får hålla sig på lagom nivå så det inte går överstyr, säger Luleåbacken.

Foto: Sjukskriven till december Luleåbacken Pierre Johnsson fick konstiga symptom. ”Jag hade ont i skallen och blev snurrig och jävlig. Till slut tog vi en röntgen på nacken och då visade det sig att jag hade jag ett diskbråck”, säger han.

Pierre Johnsson, 26, har inte spelat match sedan elitseriepremiären mot Södertälje och har sedan dess fått följa lagkamraterna från läktaren.

Men i dag är han tillbaka. När Luleå möter AIK får äntligen Johnsson spela igen.

– Jag har nått målet nu så det känns helt underbart, säger han.

Det har gått tre månader sedan premiären och den senaste månaden har Johnsson gått för fullt på is. Nu är spelsuget på topp.

"Får ta det lite lugnt"

– Kanske lite för högt. Det gäller att jag inte blir så het, man får använda skallen för en gångs skull. Jag får ta det lite lugnt och inte bli överladdad.

Du känner att det finns risk för det?

– Ja, det är klart. Jag har inte spelat på länge så man får tänka till och lägga sig på en lagom nivå, inte överarbeta situationerna.

Nackproblemen har förföljt Johnsson länge och vid en försäsongsmatch mot AIK inför denna säsong fick han en ny smäll. Han valde trots det att spela matchen mot Södertälje, men har sedan dess inte kunnat spela.

Helt återställd

Nu är han alltså tillbaka och nackproblemen ska vara helt borta. Detta trots att det har spekulerats i att hockeykarriären skulle kunna vara över.

– Vi har aldrig fört de diskussionerna inom läkarteamet. Det har vara varit fokus på att bli bra igen.

Men nu är du helt återställd?

– Ja, jag har tränat med fullkontakt i en månad nu och det har gått bra.

Det finns inte någon extra risk, att du är extra känslig med tanke på historien?

– Nej, absolut inte. Nu är nacken riktigt bra tränad och tål smällar. Läkarteamet hade inte släppt ut mig om det hade funnits någon sådan risk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF