Här är hetaste nyförvärven

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-25

Joakim Lindström är tillbaka i hockeytokiga Skellefteå

Joakim Lindström gjorde sina ungdomsår i Skellefteå AIK, men lämnade klubben i tonåren.

Nu är han tillbaka i moderklubben som en av årets hetaste nyförvärv.

– Personligen tycker jag att det funkat hyfsat, men jag har inte spelat så bra i matcherna, säger Lindström.

Följ ämnen i artikeln

Gör succé Joakim Lindström är tillbaka i moderklubben Skellefteå AIK inför den här säsongen och har imponerat stort. Han är en av dem som varit allra bäst bland alla lags nyförvärv.
Gör succé Joakim Lindström är tillbaka i moderklubben Skellefteå AIK inför den här säsongen och har imponerat stort. Han är en av dem som varit allra bäst bland alla lags nyförvärv.

Joakim Lindström är tillbaka där allt började. Han spelade pojklagshockey i Skellefteå AIK innan han flyttade till Modo för att gå på hockeygymnasium.

När Sportbladet gör sin sammanställning över vilka elitserienyförvärv som varit bäst under försäsongen är han en av dem som får fyra plus. Inget har lyckats skrapa ihop en femma.

– Det har känts bra även om det bara är i början av säsongen. Det är viktigt att komma i matchform.

Draftades som nr 41

– Man måste göra alla små detaljer så här i början, som att täcka skott och fullfölja tacklingar. Det måste bli en vana så att man tar med sig det när serien startar.

Joakim Lindström spåddes en lysande karriär när han spelade för Modo, 2002 draftades han som nummer 41 i hela draften. Ett bevis på att många trodde på honom.

Nöjd i Skellefteå

I Skellefteå ser han fram emot att spela med lagets alla lovande spelare.

– Vi har många duktiga unga backar, David Rundblad, Tim Erixon och Adam Larsson. Det ska bli kul att se dem ta nästa steg.

Och han är nöjd över vad han stött på i klubben och alla fans som finns i hockeytokiga Skellefteå.

”Snackas överallt”

– Det verkar vara en bra klubb med en proffsig organisation rakt igenom. Klubben har en ambition att hela tiden bli bättre.

– Det snackas hockey överallt. Det kommer hela tiden fram folk som man inte känner som vill höra hur det går och hur det känns. Och så var det speciellt att så många kom på vår första isträning. Det är något man hört om, men aldrig upplevt.

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln