Jämtin bytte läktaren mot is

HOCKEY

Blev matchhjälte direkt

LINKÖPING. Han skulle ha sett matchen från läktaren – men kallades till spel tidigare än väntat.

Och blev matchhjälte.

– Jag har alltid trott på mig själv, säger Andreas Jämtin.

Kvällen den 4 december tillbringade Andreas Jämtin på sjukhus med en svår handledsskada. Sedan dess har han tränat hårt och varit ordentligt spelsugen. Inför mötet med AIK fick han order att byta om eftersom Mikael ”Musse” Håkansson går skadad.

– Det var egentligen meningen att jag skulle vänta med att spela och träna upp styrkan i handen lite till, berättar han.

Fick fart på laget

Jämtin satt som extraforward fram till en bra bit in i mittperioden. När han sedan gjorde sitt första byte fick han fart både på det egna laget och publiken.

– Andreas blev en skön injektion, säger tränaren Hans Särkijärvi.

Jämtin blev mer än så.

Det dröjde inte förrän han spelade fram Patrik Zackrisson till 1–0. Sedan satt han utvisad när AIK kvitterade – och gav därefter Linköping ledningen redan i sitt nästa byte.

Handen stel

Tala om att vara i händelsernas centrum.

– Det var bra tryck och skoj att spela. Men det var inte så kul att AIK gjorde mål under min utvisning. Efter det ville jag ge tillbaka något och det var ju skönt att få komma in med fart i zon och få på en bra träff och göra mål.

– Men från början visste jag inte ens om jag skulle få spela över huvud taget. Handen är lite stel fortfarande.

Slutade comebacken bättre än du väntat dig?

– Jag har alltid trott på det jag gör. Det har varit jobbigt att sitta vid sidan av men jag har passat på att träna bra och jag hoppas ju hitta tillbaka till den form jag hade innan skadan. Och jag känner mig fräsch, säger Andreas Jämtin.

ARTIKELN HANDLAR OM