NHL

”Experterna har fel om oss”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEWARK. Åttonde segern på de senaste tio matcherna…

Jo, Detroit Red Wings är nog lite bättre än omvärlden än tror.

– Det har jag tyckt länge. Experterna har fel om oss. Men det är ju skönt att verkligen kunna visa det också, säger Gustav Nyquist till Sportbladet efter 3-2-segern i lördagsmatinén mot New Jersey.

De skulle tvingas genomlida ännu en golgatavandring till säsong och fastna i tabellens källare, det var den samstämmiga domen om Detroit Red Wings inför säsongen.

Men inte alls.

Har häng på slutspel

Efter en skruttig start har det gamla storlaget från Motown faktiskt spelat sin mest vägvinnande hockey på flera år och står efter övertidssegern mot Devils i The Rock på lördagen – alltså den åttonde på de senaste tio matcherna, säkrad av Dylan Larkin 4.09 in i övertidsperioden – står de på tröskeln till playoff.

– Vi hittar hela tiden ett sätt att vinna och det gör vi för att vi har självförtroende. När vi kommer ut till tredjeperioderna vet vi att vi har chansen och kan komma ikapp nästan hur det än ser ut, säger Gustav Nyquist när vi träffar honom efteråt.

– Och nu känns det som att vi har en riktigt bra chans att hänga med i racet och slåss om en playoff-plats den här säsongen.

Med andra ord:
Detroit är bättre än de flesta utanför Michigans delstatsgränser tror.

– Ja, det har jag i och för sig tyckt länge, fortsätter ”Gus” med ett flin.

– Experterna tycker som de tycker men de har fel om oss. Fast det är klart att det känns bra att verkligen kunna visa det nu också.

Devils-svensk tillbaka

Ingen av Wings svenskar producerade några poäng i Newark, men Jesper Bratt slog en riktigt spektakulär macka till kompisen Pavel Zacha innan Devils 1-0-mål – och hade åtskilliga chanser att sätta pucken själv också.

”Bratten” är kort sagt tillbaka på allvar igen efter sin käkskada.

Publisert:

LÄS VIDARE

Elias Pettersson: ”Föreställde jag mig succé? ABSOLUT”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Detroit Red Wings

Gustav Nyquist