Pirat-Karlsson gjorde succé på All Star

HOCKEY

TAMPA. Piraten Nilsson är ju bekant.

I Tampa i natt fick vi träffa Piraten Karlsson också.

Erik Karlsson gjorde stor succé som en Kapten Svartskägg på skridskor under All Star-jippots så kallade ”Skills Competition”-.

– Det var första och förmodligen sista gången jag fick chansen att klä ut mig till pirat och man får ju passa på, säger den svenske backstjärnan med ett brett flin. 

Erik Karlsson vet hur man stjäl show.

När han och kompisen Victor Hedman – som Erik bor hos just nu – kom till Amalie Arena för All Star-partajet i natt var de utklädda till pirater.

Och såklart:

När den 27-årige artisten från Landsbro i Småland någon timme senare åkte ut på isen hade han, till den uppspelta publikens högljudda förtjusning, fortfarande skrymmande Kapten Svartskägg-hatt på hjässan.

– De firar ju Gasparilla i Tampa den här helgen, när flera hundra tusen klär ut sig till pirater och jag tyckte det kändes bra att knyta an till det temat, säger han när vi träffar honom efter föreställningen.

– Jag älskar pirater, och det här var första och förmodligen sista chansen att klä ut sig till en. Man får ju passa på, det ska vara lite skoj under det här evenemanget. 

”Det var ju svårt i år”

Ottawa-kaptenen – en Karlsson-variant av Fritiof Nilsson Piraten, får vi väl säga – gjorde intryck även under själva tävlingsmomenten.  

Inte för att han direkt var bäst när han till exempel skulle föra pucken genom hål i ett slags ställningar på isen snarare tvärtom – men däremot roligast.

TV: Arenan garvar när Karlsson showar

De 19 000 på plats i den futuristiska ishallen i centrala Tampa jublade när han plockade upp trissan och kastade genom hålen.

– Ah, det var ju så svårt i år, och jag har inte samma ”skills” som de riktiga stjärnorna här, flinar han. 

Hedman materialare

Den andra svenske piraten, Victor Hedman, kunde på grund av sin knäskada inte medverka på isen, men tjänstgjorde istället som assisterande materialförvaltare och fick springa och hämta tejp åt lagkamrater som Steven Stamkos.

– Jag räknar med att jag får dricks framöver, flinar han. 

I övrigt kan vi konstatera att John Klingberg med en projektil a' 97.6 miles i timmen (157 kilometer i timmen) kom trea i slagskottstävlingen, att Rickard Rakell satte en av kvällens snyggaste straffar, att Oliver Ekman-Larsson ett tag hade ledningen i en komplicerad passningsgren och att Henrik Lundqvist fick ihop en blygsam svit a fem straffräddningar, medan vinnaren Marc-Andre Fleury kom upp i 14.

– Jag fick börja, då är det alltid svårare, försvarar sig ”Henke”,

På söndag kväll,  vid 21.30 svensk tid, spelas All Star-matcherna.

1 av 3 | Foto: Chris O'Meara / TT / NTB Scanpix
Så blev Henrik Lundqvist "Kung Henrik" 00:38

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM