Karlsson: ”Jag vill stanna i Ottawa”

Bemöter trejdryktena efter Gretzky-jämförelsen och nya förlusten

avPer Bjurman

NEW YORK. Cirkusen kring Erik Karlsson fortsätter i Ottawa.

I natt gjorde den svenske backstjärnan sitt första mål på en månad – bara för att efteråt få svara på ännu fler frågor om att general managern Pierre Dorian antytt att han kan bli trejdad.

– Jag tar allt det där med en nypa salt. Jag vill stanna i Ottawa och fokuserar helt och hållet på att göra mitt jobb här, säger han. 

Ottawas kräftgång fortsätter. I nattens ”Battle of Ontario” mot Toronto hemma i Canadian Tire Center hade de ledningen med 3-1 efter två perioder – sedan Erik Karlsson hängt sin första kasse sedan 19 december.

Men i tredje iscensatte Leafs en mäktig forcering och vände och vann med 4-3.

Därmed är Senators fastnaglade i botten av östra tabellen, 14 poäng från strecket – och det, i sin tur, betyder att surret om Eriks framtid i den kanadensiska huvudstaden ökar i ljudstyrka.

”Kan Gretzky kan alla bli det”

Så sent som i torsdags gjorde general managern Pierre Dorian klart att han de facto kan komma att trejda sin omsusade lagkapten – vars nuvarande kontrakt går ut efter nästa säsong – om han får ett tillräckligt bra bud.

– Wayne Gretzky blev trejdad en gång. Då kan alla bli det, hette det.

Den kommentaren hörde Erik, visar det sig när han efter nattens förlust åter får frågor i ämnet. 

– Jo, jag hörde vad han sa. Men den här situationen är ju inte i närheten av det som hände då. Jag förstår inte varför parallellen dras, säger smålänningen.

”Vill vara här”

– Jag tar allt det här med en nypa salt och oroar mig inte. Jag kan inte kontrollera sånt där. Vad jag kan kontrollera är vad jag gör på isen. Jag vill vara här i Ottawa och fokuserar helt och hållet på mitt jobb här.

Problemet är att Erik – som trots att den här säsongen inte riktigt blivit vad han hoppats räknas som en av NHL:s fem största stjärnor – kommer att kunna begära en kraftig löneförhöjning i nästa kontrakt. De pengarna är det inte alldeles säkert att budgetklubben Senators kan betala, i alla fall inte om resten av laget ska vara någotsånär konkurrenskraftigt, och därför kan det kanske vara en idé att trejda honom nu istället för att låta honom gå i utbyte mot ingenting nästa sommar.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL