Ovane målskytten: ”Jag hade glömt bort känslan”

HOCKEY

GÖTEBORG. Underläge 0-2 efter en period.
Men med Växjös självförtroende är inget omöjligt att vända.
– Vi ger inte upp, vi går inte ner oss bara för att vi släpper in två mål, säger Eric Martinsson efter 5-2-segern mot Frölunda.

Han är ingen utpräglad målskytt, Växjöbacken. Men fyra mål i fjol satte ändå vissa krav på Eric Martinsson. Inte så konstigt då att han jublade rejält efter att han skjutit in reduceringen (1-2) sent i den andra perioden. Han har fått höra en hel del om nollan i målkolumnen i vinter.
– Det har varit ganska milt ändå, men nu på slutet när medspelarna har skojat om det så har det inte varit lika rolig som det var efter tio omgångar, säger han.

Helt ärligt nu, vad var skönast: segern eller ditt mål?
– Haha, man är ju lagspelare i en lagsport, så jag får väl säga segern. Men nej, jag ska inte sticka under stolen med att det var riktigt skönt att spräcka nollan.

”Riktigt bra snack”

Målet kom i bästa tänkbara läge också, efter att Frölunda och Victor Olofsson två gånger om gjort mål i powerplay i den första perioden. Växjö kom ut, om klyschan tillåts, som en nytt lag i den andra. Men trots hård press fick de inte pucken förbi Johan Gustafsson.
– Vi tog ett riktigt bra snack i periodpausen, sa att i fem mot fem är Frölunda inte ett dugg bättre än oss. Vi försökte skala bort utvisningarna och när de väl ändå kom så spelade vi lite annorlunda. Sen malde vi ner dem i fem mot fem och då kom utdelningen till slut också, säger han.

Martinssons reducering kom med 1.20 kvar av den andra perioden. Viktigt läge.
– Ja, det håller jag med om. Det hade kanske varit tyngre att gå in till paus med 0-2 efter ytterligare en period. Så det var psykologiskt viktigt.

Växjö malde ner Frölunda, höll ett högt tempo som gjorde att de formstarka göteborgarna hade svårt att hänga med både offensivt och defensivt.

”Fick lite blodad tand”

– Vi behöll vårt tålamod, vi har ett bra självförtroende i laget, det är grunden till det mesta. Vi har många segrar bakom oss nu och det är klart att det ger ett bra självförtroende. Vi kände att vi var lite bättre och hetare, och det fick vi ju svar på sen också i och med att vi tryckte in så många puckar som vi gjorde.

Och så fick ni lite hjälp med 3-2-målet också…?
– Jaa… man led nästan lite med Frölundabacken (Fredrik Styrman) där. Men sånt kan hända, vi är ju människor liksom. Men som back tyckte jag inte det var jätteroligt. Men det är klart att mål vill vi ju göra, sen spelar det inte så stor roll hur det ser ut. Efter matchen är det bara vinsten som räknas.
Och nu kommer den berömda ketchupeffekten?
– För min del menar du? Ja, det får vi hoppas. Jag fick lite blodad tand, det var rätt skönt att göra mål. Jag hade glömt bort känslan, men förhoppningsvis blir det ett till på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM