Med i natt – trots brottsmisstankar

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Vill rentvå mitt namn och blicka framåt”

Foto: TT

Föremål för polisutredning om sexbrott.

I natt kliver Evander Kane, 24, ut på isen för Buffalo Sabres möte med Washington Capitals

– Jag har inte gjort något fel, säger NHL-stjärnan.

Det var i söndags kväll, svensk tid, som Buffalo News avslöjade att forwardsstjärnan Evander Kane utreds för vad som kallas ett ”sexbrott”.

Händelsen ska ha inträffat på hotellet First Niagara Center natten till i söndags, amerikansk tid, och Polisen i Buffalo har bekräftat att en utredning inletts, men säger samtidigt ingen anmälan gjorts.

”Vi tar anklagelserna som riktas mot Evander Kane på största allvar”, meddelade Kanes klubblag, Buffalo Sabres, i ett uttalande.

Med i matchen

Trots anklagelserna finns 24-åringen på isen i natt.

Buffalo Sabres ställs mot Nicklas Bäckströms, Marcus Johanssons och André Burakovskys Washington Capitals och Evander Kane är uttagen i Dan Bylsmas lag.

– Alla är medvetna om anklagelserna som riktas mot honom. Inför morgonvärmningen pratade Evander med sina lagkamrater. Vad han sa stannar mellan oss, men han är tillgänglig för spel, säger tränaren Bylsma till lokala medier.

”Vill rentvå mitt namn”

Kane själv bedyrar sin oskuld.

– Det finns inte mycket att säga mer än att jag inte gjort något fel och att jag är angelägen om att rentvå mitt namn och blicka framåt. Jag respekterar den rättsliga processen och mer än så vill jag inte säga, förklarar han för lokala reportrar.

Kane – som trejdades från Winnipeg Jets inför säsongen, efter att varit involverad i konflikter med såväl klubbledning som lagkamrater – representeras nu av advokat Paul J. Cambria.

Samma advokat som representerade Chicago Blackhawks superstjärna Patrick Kane när denne anklagades för våldtäkt i somras. Den utredningen lades ner då utredarna inte kunde stärka att något brott hade begåtts.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN