Luleås fina form fortsätter

Luleås superform håller i sig när Örebro besegrades med 5–3–men det var en ovan spelare som blev matchhjälte.

– Han jobbar hårdast av alla spelare i serien, säger Luleå Hockeys tränare Joakim Fagervall.

Det bjöds på många mål i Coop Norrbotten Arena när Luleå besegrade Örebro. Slutresultatet blev 5–3 till Luleå. Matchhjälte blev något oväntat grovjobbaren Johan Forsberg. Han stod för två mål–vilket inte hör till vanligheterna.

– Det är skönt att få göra mål, för det har gått i troll i just målproduktionen den här säsongen. Jacob Lagacé och Karl Fabricius har serverat mig med många lägen senaste matcherna, men jag har bränt allting. Det var på tiden att ta vara på lägena.

Hyllar doldisarna som seriens bästa

Hela kedjan med Johan Forsberg, Karl Fabricius och Jacob Lagacé var en av matchens bästa och störde Örebro matchen igenom. Efter matchen hyllade Luleå Hockeys tränare Joakim Fagervall kedjan som seriens bästa.

– Jag skulle vilja säga att de är SHL:s absolut bästa fjärdekedjor i både produktion och arbete, säger han och fortsätter:

– Förmodligen jobbar Johan Forsberg hårdast av alla spelare i hela serien. Han är väldigt lätt att glömma bort. Att han nu får göra två mål är den bästa belöningen för allt hans arbete.

Efter succén–sågar lagets försvarsspel

Efter en tung inledning på säsongen har Örebro varvat upp, och det rejält. Inför matchen mot Luleå var Örebro seriens formstarkaste lag senaste fem matcherna. Men mot Luleå tog det stopp, och efter matchen sågade Martin Johansson lagets försvarsspel.

– Vi slarvar bort den här matchen. Vi gör alldeles för många misstag i egen zon. Vi spelar fast oss och bjuder på målen.

– Jag hoppas verkligen att det här var en engångsföreteelse, för det har sett riktigt bra senaste matcherna.

Örebro har fortfarande samma förutsättningar som innan matchen mot Luleå. Det är sex poäng upp till säkrad slutspelsplats. Martin Johansson är också klar med vad målet är den här säsongen.

– Vi ska ta oss till slutspel. Gör vi det genom att direktkvalificera oss, eller med hjälp av play-in spelar ingen som helst roll för oss. 

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!