Luleå tvingas blixtinkalla Bartecko

HOCKEY

Är med redan mot Skellefteå på torsdag

LULEÅ. Luleå Hockeys forwardskris tvingar klubben att kalla in Lubos Bartecko.

– Han kommer till Sverige på torsdag och finns med i laget mot Skellefteå, säger klubbdirektör Hans Chrunak till Sportbladet.

När Luleå besegrade Färjestad i lördags tvingades hela fem forwards att utgå. Värst gick det för Jussi Tarvainen där en skridsko skar ett djupt sår i ena låret.

Samtidigt sparkade Luleå Jesse Niinimäki vilket innebär att laget, i värsta fall, är sex forwards kort till matchen nu på tisdag. .

Skadeläget gör att Luleå nu akutinkallar Lubos Bartecko.

– Jag har spelat klart här och åker till Luleå på onsdag för att spela match på torsdag, säger han till Norrländska Socialdemokraten.

Spelat i Slovakien

Bartecko har varit lagets bästa spelare de två senaste säsongerna. Under hösten har han spelat i den slovakiska ligan, allt för att vara förberedd på bästa sätt när han kommer till Luleå.

– Vi är så vingklippta så nu behöver vi honom. Det är fem forwards som är borta. Två helt bort och tre frågetecken.

Skulle debuterat 22 oktober

Tanken var att han skulle göra debut mot Timrå den 22 oktober men skadeläge tvingar alltså Luleå att agera. Det här handlar samtidigt om en chanstagning eftersom en artistspelare måste vara ute ur landet efter 183 dagar. Men någon lösning likt den som Plannja Basket har där deras artistspelare dagpendlar mellan Luleå och Torneå är enligt Hans Chrunak inte aktuell.

– Nej, han kommer att bo i Luleå. Skulle vi behöva honom längre tid än 183 dagar så får vi ta den smällen.

En ekonomisk kostnad som Luleå med all sannolikhet inte skulle ha råd att bära. På så sätt är det här en signal som säger att laget nu slåss för att i första hand undvika kvalserien och en eventuell nedflyttning.

ARTIKELN HANDLAR OM