Dubbelt upp för Kantor i debuten

HOCKEY

KARLSTAD

Det började med en bjudning - men slutade med ett leende.

Färjestads tjeckiske nyförvärv Robert Kantor, 29, gjorde två mål och ordnade fram en förlängning i sin elitseriedebut.

- I natt kommer jag att sova gott. Jag får fira med en pilsner, säger han.

Foto: Miss, mål, mål. Robert Kantor kunde kosta på sig ett leende efter gårdagens match.

Men det kunde lika väl ha blivit mardrömmar för debutanten. Kantor började matchen med att spela bort pucken i numerärt överläge tidigt i matchen och snabbt utnyttjade Anders Bastiansen och Pavel Brendl misstaget. 1-0 till Mora kom redan efter sex minuter.

Reparerade

- Det var skönt att jag hade tid att reparera misstaget, det är inte alltid man har det. Det var ingen som sa något om misstaget, det var skönt, säger Kantor.

Och tjecken tog personlig revansch. Två gånger om.

Först smällde han in kvitteringen till 1-1 i slutet av den första perioden och följde upp med 3-3-kvitteringen med 5.27 kvar att spela i numerärt överläge, båda målen efter fullträffar från backplats i power play.

- Det är sådana mål jag gör oftast, slagskott utifrån. Men förvänta dig inte två mål så ofta, det är första gången jag gör det i en debut, säger Kantor.

Hård press

29-åringen är handelsresande i hockey. Han har hunnit med att spela i den tjeckiska, ryska och finska ligan och dessutom var han i tyska Mannheim och tränade i somras. Säsongen 2003/04 spelade han 15 matcher för Dynamo Moskva, 14 för Bars Kazan, en period i sitt hockeyliv han inte längtar tillbaka till.

- Det var väldigt hård press i Ryssland. Vi tränade varje dag i två månader, många spelare vilade kroppen med alkohol på kvällen för att glömma dagen som varit, säger Kantor.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM